Cristiano Ronaldo poseerib teda ennast kujutava vahakuju kõrval.Foto: DUARTE SA
Spordiblogi
16. detsember 2013, 12:00

Ott Järvela | Augsburgi, Cristiano Ronaldo ja Stoke City rekordid

Kui Onu Bella viinavõtmislaulus tõdeti hommikul, et uuesti tullakse kokku järgmisel aastal, siis Euroopa rahvusliigades peetud särisevatest kohtumistest joobnul tuleb esmaspäevase koidu ajal tõdeda: oli tore ja kohtume uuesti juba nädala pärast!

Et lõppenud – ja ka iga teise – nädalavahetuse kõikehõlmava kokkuvõtte kirjutamine oleks paras pähkel isegi Liivimaa viljakaimale sulesepale (otse loomulikult on silmas peetud Läti Henrikut), serveeritakse Õhtulehe spordiblogis lugejale järgnevalt üheksa hoolikalt väljavalitud statistilist delikatessi.

4 palli Braunschweigi Eintrachti võrku saatnud Ragnar Klavani koduklubi Augsburg püstitas sellega rekordi - kolmandat hooaega Bundesligas mängiv klubi polnud kunagi varem kõrgemas seltskonnas sedavõrd resultatiivne olnud.

8 mängu järjest on Serie A-s võitnud Torino Juventus. See iseenesest pole veel marukõva sõna, sest AS Roma alustas hooaega mäletatavasti 10 võiduga. Küll aga on Juventus märgi maha pannud tõigaga, et nende kaheksa mängu jooksul pole neile (loe: Gianluigi Buffonile) löödud ainsatki väravat. 8 järjestikust võidukat nullimängu on Serie A rekord!

8 kohtumist järjest (arvestades nii klubi kui ka koondisemänge) oli Cristiano Ronaldo jõudnud väravani, aga laupäevases 2:2 viigimängus Osasunaga leidis portugallase isiklik rekord oma otsa. Kas Ronaldo suudab selle ületada?

10 viiki 16 mängust on Bundesliga klubi Nürnbergi arvel. Ülejäänud kuus matši on Nürnberg kaotanud. Võite kirjas pole. Tabelis ollakse eelviimased. Samuti on Nürnberg Euroopa viie tippliiga (Hispaania, Inglismaa, Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa) peale ainuke klubi, kes pole tänavu ainsatki kohtumist võitnud.

13 punast kaarti on Madridi Reali särgis peetud La Liga kohtumistes kogunud Sergio Ramos, kes laupäevases 2:2 viigimängus Osasunaga platsilt eemaldati. Ramos mängib Realis üheksandat hooaega.

17 väravat on Liverpooli ründaja Luis Suarez löönud Premier League'is esimese 16 vooruga, kusjuures hooaja viis esimest mängu pidi ta võistluskeelu tõttu vahele jätma. Suarez on seega löönud 17 väravat 11 mänguga. Tema pühapäevane ohver Tottenham Hotspur (Liverpool võitis võõrsil 5:0, Suarez lõi kaks väravat) on 16 mänguga suutnud lüüa 15 väravat...

17 väravat on Manchester United suutnud lüüa 8 tänavu võõral väljakul peetud Premier League'i kohtumises. Koduväljakul on peetud sama palju mänge, aga neis on tiitlikaitsja skoorinud vaid 8 puhul.

19. korda võitis Müncheni Bayern Saksamaa Bundesliga sügisringi ehk Herbstmeisteri tiitli. Eelmisest 18 korrast krooniti Bayern kevadel tegelikuks meistriks 15 puhul.

24 korda on pühapäeval Hull City'ga 0:0 viigi teinud Stoke City osalusel peetud Premier League'i kohtumine lõppenud väravateta. Stoke mängib Premier League'is alates 2008. aastast ja rohkem 0:0 viike pole selle aja jooksul teinud ükski teine klubi.