Heiki Nabi hõbemedal vahetatakse kulla vastu!Foto: TAIRO LUTTER
Spordiblogi
16. detsember 2013, 12:00

Nädala pluss | Õiglus on jalul, Heiki Nabi on kahekordne maailmameister! (5)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinus. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 16. detsembri valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Kui Iraani maadleja Aziz Akbari dopinguproov osutus positiivseks, kuulutati maailmameistriks Heiki Nabi. Postiga saabuvad medalid ei paku ühelegi sportlasele täit rõõmu, kuid vähemalt on õiglus jalule seatud. Et iraanlane andis juba teist korda positiivse dopinguproovi, määrati talle eluaegne võistluskeeld.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Kaks nädalat tagasi suure hooga käivitunud talispordihooaeg ei ole eestlastele ikka veel rõõmustavaid uudiseid toonud. Üks altminek järgneb teisele, rääkimata sportlaste terviseprobleemidest. Viimati selgus, et seljavalu kimbutab suusasprinter Kein Einastet. Sotši olümpiani on jäänud vähem kui kaks kuud ja lootust hakkavad kaotama isegi paduoptimistid.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS 

35% on tõenäosus, et laupäeval Asiagos toimuval MK-etapil jõuab klassikasprindis veerandfinaali vähemalt üks eestlane.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS 

60% on tõenäosus, et Tartu Rocki korvpallimeeskond pääseb EuroChallenge’i sarjas alagrupist edasi teisele etapile.

Selleks tuleb teha ei rohkem ega vähem, kui võita homme viimases mängus võõrsil Södertälje Kings. Meeskonda, kellele kodus 34 punktiga tuul alla tehti. Lisaks on Rock säilitanud hea hoo, võiduseeria on 10 mängu pikkune. Võõras väljak tõmbab protsenti allapoole, aga Rocki praeguse enesekindla seisu juures on see ikkagi üle 50.