Foto: TIINA KÕRTSINI
Seisukoht
16. detsember 2013, 18:37

Ratturite kasutu huumor (3)

Eile palus Eesti Jalgratturite Liit (EJL) ERRi nõukogul otsida võimalusi tuleva aasta Tour de France'i ikkagi näidata.

Õilsa idee toetuseks käidi välja eri argumente, millest osa on vastuvaidlemata mõistlikud. Esiteks, ülekannete tegemine on odav, ulatudes 900 euroni tunni eest. Pealegi näitavad kõik märgid, et tänu Tanel Kangertile saavad Eesti televaatajad kõrgele mängule kaasa elada.

Kahjuks läksid ülejäänud põhjendused tugevalt üle võlli. Kiideti telereitinguid, mis jäid pidama 25 000 inimese juures. Kõige krooniks oli EJLi presidendi Enn Veskimägi lause Delfile: „Jalgrattainimesena võin selgelt öelda, et jalgpalli MM ei ole nii populaarne kunagi olnud kui Tour de France."

Jah, kohapeal vaatab Tour de France'i rohkem inimesi. Põhjus? Rattavõistlusele pole pileteid vaja, aga jalgpallis on pääsmetega hangeldamine eraldi majandusharu. Muid numbreid arvestades ei saa Veskimägi juttu toetada.

Maailma suurima rattavõistluse näitamine oleks tore, aga selle eest võiks võidelda pädevate argumentidega ja ilma vastandamiseta. Kaht võistlust pole mõtet üksteise vastu välja mängida kas või seetõttu, et kui Tour de France'i kannab üle ka näiteks Eurosport, siis jalgpalli MMi pole võimalik välismaistelt kanalitelt legaalselt vaadata.