Julia Beljajeva Foto: AFP
Vehklemine
18. detsember 2013, 07:00

AASTA NAISSPORTLANE: Julia Beljajeva ja tükk tühja maad (3)

Epeevehkleja Julia Beljajeva tuli tänavu individuaalseks maailmameistriks ja naiskonnaga Euroopa meistriks. Punkt. Siin pole rohkem midagi rääkida, tema on kindlaim tänavune auhinna-Kristjani saaja.

Laskur Anžela Voronova jõudis elu parimate saavutusteni, võites EMil individuaalselt kulla ja naiskonnaga pronksi. Aga Beljajevani ei küüni ta kuidagi.

Kahe eelmise aasta naissportlane Triin Aljand teatas paraku suurest mängust kõrvale astumisest. Nagu on loobunud ka 2010 selle auhinna saanud Kristina Šmigun-Vähi.

Enne Kikut püünele tõusnud Ksenija Balta ja Kaia Kanepi jätkavad, aga maadlevad juba aastaid vigastustega. Jääb üle küsida, miks pole EOK asetanud nominentide sekka MMi kümnendat epeenaist (ja loomulikult võistkondlikku Euroopa meistrit) Irina Embrichi?

Tuleb loota, et Kanepi saab jalad paremaks ja saab terve aasta jooksul võistelda stabiilselt. Tänavu jõudis ta Wimbledonis veerandfinaali – kindlasti heitleb ta nüüd valimistel kõrge koha pärast, aga mitte Beljajevaga.

Kui Kanepi head aastat ei tee või keegi kergejõustiklastest ei pauguta, võib hakata juhtuma, et vehklejad hõivavad varsti terve naiste esikolmiku.