Avo Keel.Foto: MATI HIIS
Võrkpall
18. detsember 2013, 10:00

Avo Keel Meresaare koondisest väljajätmisest: eks ta haistis seda ise ka (3)

Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Avo Keel kärpis enne MM-valikturniiri koondise kandidaatide ringi 16 meheni ja lõivu pidid maksma Tartu mängijad – diagonaalründajatena jäid välja raudvara Argo Meresaar ning noor Renee Teppan.

Keel eelistas Meresaarele ja Teppanile Hindrek Pulka (Selver) ja Mart Tiisaart (TTÜ). „Argoga suurt muret polnudki, nii kogenud mängumees ilmselgelt haistis ka, et võib välja jääda. Ta on Tartus vähe mänguaega saanud ja meie ettevalmistusaeg on lühike. Koondisse saavad need, kes praegu kõige särtsakamad välja näevad,“ selgitas Keel.

Juhendaja valikus oli suur roll pühapäeval peetud karikavõistluste finaalil, kus TTÜ tuli Tartu vastu 0:2 kaotusseisust välja ja võitis hoopis ise karika. „Teise geimi lõpus tundus, et kõik on selge, aga hiljem läks asi segasemaks. Teppan on sel sügisel mänginud tipp-topp, aga Pulk ja Tiisaar pole talle alla jäänud,“ ütles Keel ja lisas, et Tiisaar näitas ennast finaalis pingelistel momentidel hästi.

Saksamaal Ludwigsburgis peetav otsustav valikturniir peetakse 3.-5. jaanuarini ja Eesti vastasteks on Saksamaa, Horvaatia ja Türgi.