Kalev/Cramo tagamängija Ty Abbott.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
18. detsember 2013, 21:44

 

HEA TÖÖ! Kalev/Cramo alistas võõrsil Haifa Maccabi! (4)

Üle mitme aasta korvpalli tugevuselt teises eurosarjas, EuroCup'il mänginud valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo lõpetas hooaja selles sarjas ilusa ja üllatava võiduga, kui võõrsil oldi 75:70 üle Haifa Maccabist.

Eesti meisterklubi edukaimana viskas Vlad Moldoveanu 19 punkti. Frank Elegar lisas 14, Ty Abbott 10, Devin Gibson 9, Bamba Fall 8, Tanel Sokk 6, Indrek Kajupank 6 ja Kristjan Kitsing 3 punkti. Toomas Raadik ja Rain Veideman platsil ei käinud.

Kalev/Cramo lõpetas EuroCup'i kolme võidu ja seitsme kaotusega, mis andis viienda koha. Maccabi sai vaatamata tänasele kaotusele teise koha. Alagrupi võitis Kaasani Unics täisedu ehk 10 võiduga.

MÄNGU KÄIK

IV veerand: Kolmanda veerandajaga võrreldes Maccabi hoog õnneks mõnevõrra rauges ning 3.37 enne lõppu viis Bamba Falli lähivise Kalev/Cramo 70:60 juhtima, aga siis jäädi enam kui kaheks minutiks kuivale. Õnneks polnud Maccabigi kõige täpsem ja lõpuks kuulus võit numbritega 75:70 meie meestele!

III veerand: Paistab, et Maccabi mehed sai pikal vaheajal korraliku peapesu, sest kolmandat veerandaega domineeris kodumeeskond, kes võitis selle 24:15, mis tähendab, et viimane veerandaeg algas Kalev/Cramo eduseisult 60:54.

II veerand: Kalev/Cramo rong ei võtnud auru maha ka teisel veerandajal, mis võideti 22:15. Poolaeg seega 45:30 meile ja kolmas võit EuroCup'il tundub vägagi reaalne. Kalev/Cramo resultatiivseim on olnud Vlad Moldoveanu 14 punktiga. Käe on valgeks saanud kõik kaheksa väljakul käinud mängijat!

I veerand: Oh sa poiss! Avaveerandi võitis Kalev/Cramo 23:15. Mis seal salata - mõnevõrra ootamatu, aga see-eest väga tervitatav edu! Eesti meisterklubi edukaimana viskas esimesel veerandajal Ty Abbott 10 punkti.

EELVAADE

Eesti aja järgi kell 20 algavas mängus ollakse Iisraelis vastamisi Haifa Maccabiga, kellele kuu aja eest koduväljakul 64:68 kaotati.

Meeskondade olukord 10. vooru kohtumise eel on väga erinev - Kalev/Cramo lõpetab alagrupi viiendana sõltumata tänasest tulemusest, Maccabil on aga edasipääs 32 tugevama sekka igal juhul tagatud. Tõsi, võiduga Kalev/Cramo üle kindlustataks G-alagrupis teine koht.

Kalev/Cramo on tänavusel EuroCupil suutnud kirja saada kaks võitu - esmalt alistati 20. novembril kodus tugev Türgi klubi Banvit Bandirma 75:72, nädala eest aga 84:69 alagrupi autsaider Skopje Aerodrom.