17aastane Eesti jalgpallur Frank Liivak tegi sel nädalal esimest korda trenni Itaalia tippklubi Napoli esindusmeeskonnaga.Foto: Eesti Jalgpalli Liit
Jalgpall
18. detsember 2013, 18:01

Trenne andis Rafael Benitez, koos Liivakuga harjutasid maailmameistrid Pepe Reina ja Raul Albiol ning Argentiina tippründaja Gonzalo Higuain!

Frank Liivak trennidest Napoli põhimeeskonnaga: kutsuti uuesti, järelikult halvasti ei läinud!

Suvel Itaalia kõrgliigaklubiga Napoli kolme-aastase lepingu sõlminud 17aastane Eesti jalgpallur Frank Liivak harjutab sel nädalal esimest korda esindusmeeskonna juures.

Lahtiseletatult: trenne annab Rafael Benitez, koos Liivakuga harjutavad 2005. aastal Liverpooli Meistrite liiga ning mullu Chelsea Euroopa liiga võiduni tüürinud Hispaania treeneri näpunäidete järgi teiste seas valitseva maailma ja Euroopa meistrid Pepe Reina ja Raul Albiol ning Lõuna-Ameerika MM-valiksarjas Argentiina kasuks üheksa väravat löönud Gonzalo Higuain. Nimekas seltskond. Isegi väga nimekas.

Ning Liivak sai selles seltskonnas hakkama. "Esimese trenni tegin ära ja kutsuti järgmiseks päevaks tagasi. Ju siis väga halvasti välja ei tulnud, kui uuesti kutsuti! Kui esmaspäeval oli põhimeeskonnal taastav trenn, siis täna harjutasin koos kõigi nende suurte nimedega," räägib Liivak.

Siiski oleks ennatlik arvata, et peagi jookseb Liivak hetkel Serie A tabelis kolmandal kohal asetseva ja Meistrite liigas üliõnnetul kombel 1/8-finaalist välja jäänud Napoli põhirivistuses väljakule. Teoorias võib see muidugi juhtuda kohe, aga reaalselt võttes siiski mitte lähitulevikus.

Tippklubides on kombeks andekamaid noormängijaid põhimeeskonna treeningutele kaasata, et need veidi karastuksid, tipptaseme tempost haisu ninna saaksid ja siis veelgi pühendunumalt trenni rügaksid teha. Samas kui Benitez mingil hetkel hõikab "Frank, platsile!", siis Liivak põnnama ei lööks.

"Vaadates, mis nimed mul ees on, siis usun, et Napoli põhimeeskond oleks mulle praegu veel liiga kõva pähkel. Aga olen Itaalias veedetud kuudega füüsiliselt palju arenenud, sest ka Napoli noortemeeskonnaga mängime enamasti endast vanemate jalgpallurite vastu."

Primavera liigas ehk Itaalia noorte meistrivõistlustel (osalevad kõigi Serie A ja Serie B klubide võistkonnad), kus 17aastane Liivak iganädalaselt mängib, tohivad osaleda kuni 20aastased jalgpallurid pluss kaks vanemat mängijat.

Kui Napoli põhimeeskond Meistrite liigas play-off'i ei jõudnud, siis paralleelses noorte Meistrite liigas saadi sellega hakkama. 1/8-finaalis loositi Liivaku meeskonna vastaseks Madridi Real ning mingit kartust Liivakul hinges pole.

"Lõpuks tuleb ju kõiki võita! Usun, et ei ole see loos midagi nii hull. Noorte Meistrite liigas on olukord veidi sama, mis Itaalia noorte meistrivõistlustelgi – meie noorel meeskonnal on sageli vastas aasta jagu vanemad mängijad. Aga olen arvamusel, et Arsenali noored on Reali omadest paremad."

Asjakohane on märkida, et viimases alagrupikohtumises said Napoli noored Arsenali järelkasvust 2:1 jagu. "Kindlasti on meil ka Reali vastu head võimalused, sest meeskond on hea. Alagrupis alistasime ju lisaks Arsenalile ka Dortmundi Borussia ja Marseille Olympique'i noored. Seega oleme võimelised kõigi vastu mängima!"

Noorte Meistrite liiga 1/8-finaalid peetakse kevadel. Primavera liigas jätkuvad Liivaku mängud jaanuari keskel.