ÕNNELIK: Kätlin Sepp (vasakul) ujus eile 100 m selilidistantsil Eesti rekordi, teda õnnitleb noorem õde Sigrid. Foto: Tairo Lutter
Ujumine
20. detsember 2013, 07:00

Eesti rekord, mis sündis pärast halba soojendust (2)

Kui lühiraja EMil 100 m seliliujumises poolfinaali jõudnud Kätlin Sepp eile Eesti meistrivõistlustel samal distantsil etteaste lõpetas ja tulemust kuulis, oli ta siiralt üllatunud – Eesti rekord paranes ligi poole sekundi võrra.

Eelmisel nädalal Taanis toimunud EMil oli USAs tudeerival Sepal 2009. aastast oma nimele kuuluvast Eesti rekordist 1.01,13 puudu jäänud vaid seitse sajandikku. Eile Tallinnas oli tema tulemus 1.00,61.

"Kui ma ausalt ütlen, siis aeg 1.00 kandis on küll mõtetes olnud," rääkis 21aastane sportlane.

"Aga ei arvanud, et see täna tuleb. Soojendusel oli halb tunne. Alustuseks ujusin 50 m vabalt ja püstitasin isikliku rekordi."

Olulise abilisena tõi Sepp välja treener Heidi Kaasiku, kes juhendas teda juba enne USAsse minekut ja abistab ka nüüd, kui ta suve- ja talvevaheajal Eestis harjutab. "Heidi abiga parandasime EMil tekkinud vead," lausus Sepp.

"Arvan, et selle arvelt rekord tuligi."

Kaasik ise jäi tagasihoidlikuks: "Ega Kätlinil EMil kerge olnud – ta pidi otse lennukilt starti minema, jalad olid kinni."

Hiilgavalt esines Eesti meistrivõistluste avapäeval ka Martin Allikvee, kes püstitas 200 m rinnulidistantsil juunioride rekordi 2.11,32, parandades EMil ujutud tippmarki rohkem kui poole sekundiga.

"Rekordit ma väga ei lootnud," sõnas Siiri Põlluveeri õpilane.

"Siin ei ole sellist atmosfääri ja adrenaliini nagu EMil. Aga olen õnnelik. Vaatame, võib-olla suudan ka 50 m distantsil rekordi ujuda."

Sportlase tugevust näitabki oskus pärast tiitlivõistlust end uuesti kokku võtta. "Pool aastat valmistusin EMiks," arutleb Allikvee.

"Nüüd on hea tunne. Eesti meistrivõistlused on magustoit enne puhkust."

Kregor Zirk püstitas 100 m seliliujumises 14aastaste poiste tipptulemuse 59,34. Kuldmedali võitis Ralf Tribuntsov 54,17ga. 200 m kompleksis oli Zirki aeg 2.10,78 samuti omaealiste tippmark.

Muide, eelmisel nädalal seljaoperatsioonil käinud Martin Liivamägi tegi Eesti meistrivõistlustel võrguülekannet.