Mänedžer Kaarel Sibul.Foto: Mati Hiis
Korvpall
20. detsember 2013, 11:55

Kalevi mänedžer: EuroCup on meie jätkamisest huvitatud (1)

Ehkki BC Kalev/Cramo eurohooaeg sai üleeilse ilusa võiduga Haifas siiski läbi, võib juba praegu küsida, kas meeskonnal on ka järgmisel hooajal võimalik EuroCupil jätkata?

Sarja korraldav organisatsioon ULEB on ametlike otsuste vastuvõtmisest kindlasti veel väga kaugel. Kuid infovahetus klubidega toimub pidevalt. Mänedžer Kaarel Sibula sõnul on ULEBist antud mõista, et Kalevit nähakse heameelega jätkamas.

"Ka meie enda poolt on kõik veel lahtine. Lõpetame esmalt selle hooaja ära, siis saab edasi vaadata," pakkus Sibul.

"Põhimõtteliselt oleme EuroCupi osas jätkuvalt positiivselt meelestatud. Kuid praegu ei saa veel öelda "ei" ega "jaa"."

EuroCupil (varasema nimetusega ULEB Cup) osalevate meeskondade arvu tõsteti teatavasti enne tänavust hooaega 32-lt 48ni. Valdavalt on selles sarjas osalenud 32 klubi. Esimene suur laienemisüritus toimus hooajal 2007/08, kui meeskondade arvu suurendatu 54ni. Ka toona oli Kalev mängus, aga kui aasta hiljem taas 32se formaadi juurde naasti, ei jagunud eestlastele enam kohta. Nii et ULEBilt võib kõike oodata.

Kas alagrupi eelviimane koht võib sarja jäämise võimalusi suurendada? "Kindlasti," hindas Sibul. "Meil oli ka väga tugev alagrupp ja näitasime, et suudame mängida arvestatavat korvpalli. ULEB pole maininud, et gruppide viimased peaksid sarjaga hüvasti jätma. Küll on neile tähtis, kas klubi tuleb oma riigi meistriks."

Kalev kogus teatavasti 10 mängust 3 võitu ja sai G-grupis viienda koha. Järgmisele etapile pääsesid Kaasani Unics (10 võitu), Haifa Maccabi (6) ja Bandirma Banvit (5). Palju ei jäänud puudu Riia VEFil, kes alistas üleeile kodus Banviti 91:77 ja sai samuti kokku 5 võitu, kuid türklaste vastu vajati 20punktilist võitu, sest võõrsil oli jäädud alla 64:83. VEFi ja Kalevi järel lõpetas kuuendana Skopje MZT.

EuroCup

Teise etapi alagrupid

I-grupp: Nanterre, Cantu FoxTown, Ulmi Ratiopharm, Izmiri Karsiyaka.

J-grupp: Bamberg, Sassari Banco Sardegna, Gravelines, Ankara Aykon.

K-grupp: Siena Montepaschi, Himki, Haifa Maccabi, Nymburk.

L-grupp: Belgradi Crvena Zvezda, Nižni Novgorod, Ateena PAnionios, Bilbao.

M-grupp: Kiievi Budivelnik, Ljubljana Olimpija, Jeruusalemma Hapoel, Bandirma Banvit.

N-grupp: Strasbourg, Berliini Alba, Južnõi Himik, Kragujevaci Radnicki.

O-grupp: Zielona Gora, Kaasani Unics, Oostende Telenet, Valencia.

P-grupp: Vilniuse Lietuvos Rytas, Istanbuli Besiktas, Zagrebi Cedevita, Zaragoza.