Signy AarnaFoto: MARGUS ANSU
Jalgpall
20. detsember 2013, 15:12

Eesti naiste koondise väravakütt siirdub Soome kõrgliigasse (3)

Põlva FC Lootose ja Eesti koondise ründaja Signy Aarna ning Soome kõrgliigas (Naisten Liiga) mängiv Kuopio Pallokissat on allkirjastanud lepingu, mille kohaselt esindab Aarna järgmisel hooajal Kuopio naiskonna värve, teatatakse Lootose koduleheküljel.

Novembri lõpus Soomes toimunud testimine jättis Kuopio võistkonna treenerile Ollipekka Ojalale väga hea mulje ning otsus Signy Aarna palkamiseks oli praktiliselt valmis.

"Kui Signy saabus esimesele treeningule oli selge, et ta on osa meie teamist. Meil on võistkonnas palju häid poolkaitsjaid ja kaitsjaid, kuid mitte ühtegi puhast ründajat ja see oli üks põhjuseid, miks Signy meile ideaalselt sobis," rääkis Ojala.

"Ta on väga heade oskuste ning arenemissooviga mängija. Ta on mängijana kiire ja mis peatähtis, ta suudab lüüa väravaid. Meie eelmise hooaja suurimaks probleemiks oli, et raiskasime hulgaliselt väravavõimalusi. Tahame selle probleemi järgmisel hooajal selja taha jätta ning näeme selles eelkõige väga tähtsat rolli Signyl," lisas Kuopio peatreener.

Lootose president Indrek Käo märkis omalt poolt: "Üks väga oluline verstapost klubi ajaloos on tänaseks läbitud. Signy on esimene klubi kasvandik, kes on välismaale siirdunud otse Lootosest. See on olnud pikk protsess ning nii klubi kui mängija on olnud sellesse korralikult pühendunud. Signyle järgmise klubi otsimisel oleme alati vaadanud natuke kaugemale kui üks või kaks sammu."

"Testimised Inglismaal ja põhjanaabrite suur huvi on vaid tõestuseks, et Lootos suudab arendada väga hea kvaliteediga noormängijaid. Soovime Signyle edu ja õnne tema järgmiste unistuste täitumiseks."

Signy Aarna on Eesti koondist esindanud 39 mängus ja löönud 18 värvat. Rohkem tabamusi on kirjas vaid nüüdseks juba koondisekarjääri lõpetanud Anastassia Morkovkinal (40) ja Ave Pajol (19).