Henri AnierFoto: MATI HIIS
Jalgpall
22. detsember 2013, 15:43

Anier: Ojamaa ütles enne mängu, et löön kaks väravat! (1)

Henri Anier tegi eile Šotimaa kõrgliigas suurepärase mängu, kui lõi Motherwelli 3:0 võidumängus St Mirreni üle kaks väravat. Kohtumist oli vaatamas ka Anieri hea sõber, endine Motherwelli mängija Henrik Ojamaa.

"Ta ütles mulle enne mängu, et löön kaks väravat ja nii ma siis tegingi," rääkis Anier kohtumise järel BBC-le. "Tundsin end väljakul tõeliselt hästi. Ka meeskondlikus plaanis mängisime briljantselt. Ilmselt oli see üks minu parimaid mänge Motherwelli eest."

Ojamaa rolli tähtsustas naljatamisi ka Motherwelli peatreener Stuart McCall: "Rääkis ta teile, miks ta nii hästi mängis? Ojamaa pärast!"

"Reedel olime koos Henri ja Henrikuga lõunasöögil ning pärast seda lubasid nad Anieri sooritusi analüüsida. Ütlesin, et analüüsige pealegi, kuid olgu siis homme väravad olla!"

Headele esitustele vaatamata pole Anieri tulevik Motherwellis sugugi kindel. Eestlase laenuleping saab läbi jaanuari keskel, kuid ründaja mängijaõiguste välja ostmiseks Stavangeri Vikingilt puuduvad šotlastel hetkel rahalised võimalused.

Anier, kelle leping Vikinga kestab veel ühe aasta, sooviks küll Motherwellis uue laenulepingu alusel jätkata, kuid ta annab endale aru, et norrakad ei pruugi asjade sellise käiguga nõustuda.

"Nad ilmselt ei aktsepteeriks seda, nii et võib juhtuda ka midagi muud."

"Oleks tore jääda siia kasvõi hooaja lõpuni, olen siin veedetud ajaga väga rahul. Kuid need asjad on otsustada klubide vahel ning minul pole siin midagi teha. Saan vaid loota, et järgmise kahe nädala jooksul saab midagi selles suhtes selgemaks."