Eelmisel nädalal "kurikuulsaks" saanud dopinguarst Vitali BernatskiFoto: HERLI OLOP/POKERNEWS.EE
Spordiblogi
23. detsember 2013, 12:00

Nädala miinus | Kahetisi tundeid tekitav Tartu doktori avaldus (4)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinus. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 23. detsembri valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Meeldiva uudise said kõik põrinasõbrad: Ott Tänak naaseb autoralli MM-karussellile. Ega ole seal juhukülaline, vaid ta hooaeg kujuneb oodatust pikemaks. "Meie eesmärk oli teha kaasa WRC2 hooaeg, mis koosneb kuuest-seitsmest etapist, aga täna on meil võimalus lisaks sõita veel kolm WRC etappi ja kokku üheksa WRC2 etappi - täishooaeg," rõõmustas Tänak. 

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Möödunud nädalal lahvatanud dopinguskandaal polnud mõistagi jõulupühadeks parim sissejuhatus. Tartu doktori Vitali Bernatski avaldus - andsin aastatel 1995-2007 kasvuhormooni ja EPot paljudele Eesti sportlastele - oli ühtlasi üllatav ja teisest küljest mitte nii väga. Kogu lugu on aga hämar ja ebameeldiv.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS

80 protsenti on tõenäosus, et laupäeval VIljandis toimuva "Spordikuulsuste jõuluturniiri" paneb kinni sõudjate duo Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Raske on pakkuda esimeseks kedagi teist seni, kuni alade seas on a) ergomeetri sõudmine (Raja ja Taimsoo põhitöö), b) hinge kinnihoidmine (kestvusalade tegijate kopsumaht ongi suur.