Rünnakul on Anu Ennok. Foto: volley.ee
Võrkpall
27. detsember 2013, 12:49

Naiste võrkpallikoondis võttis Valgevene vastu ajaloolise võidu

Tallinnas eile peetud sõpruskohtumises alistas Eesti naiskond tugeva Valgevene üllatavalt kindlalt 3:0 (25, 20, 22). Lisaks "kuivalt" võidetud mängule olid eestlannad tulemusega 25:21 paremad ka suuresti vahetusmängijatega peetud neljandas lisageimis.

"Olen tulemuse üle väga rõõmus, tänane oli meie jaoks ajalooline võit," rõõmustas koondise peatreener Peeter Vahtra mängu järel, kirjutab volley.ee

Viimati olid Eesti ja Valgevene naiskonnad omavahel vastamisi koguni 21 aastat tagasi, toona võitis Valgevene mõlemad EM-kvalifiktasiooni mängud tulemusega 3:0. Vahtra sõnul ei tule tal ka varasemast ajast meelde ühti korda, kus Eesti naiskond oleks Valgevenest parem olnud.

"Oleme teinud tugevalt trenni ning kartsime vastast võib-olla rohkem kui asi tegelikult väärt oli," ütles Vahtra, lisades mängu iseloomustuseks: "Meie vastuvõtt oli parem ning lõime nad auti eelkõige oma hea serviga. Välisklubide mängijad näitasid üles head kiirust ja osavust." 

Eesti parimad olid täna diagonaalründaja Natalja Bratuhhina (14 punkti, +8) ja nurgaründaja Anu Ennok (11 punkti, +8). Eesti naiskonna üks edu talasid oli efektiivne serv - 4 vea kõrval löödi koguni 10 ässa ning Valgevene vastuvõtt hoiti madala, 44 protsendi peal.

Eesti ja Valgevene mängivad veel kaks sõpruskohtumist - 27. ja 28. detsembril ollakse Audentese Spordihallis vastamisi algusega kell 17.00. Sõprusmängude peamiseks eesmärgiks on saada häid mänge jaanuari alguses toimuvad MM-valiksarja kolmanda ringi turniiriks, kus Eesti naiskond mängib korraldaja Aserbaidžaani, Serbia ja Iisraeliga.