Eesti vs Valgevene.Foto: MATI HIIS
Võrkpall
27. detsember 2013, 20:48

Võrgunaiste treener: pole viga, seis on ju 4:4

Kui eile sepistas MM-valiksarja kolmandaks ringiks valmistuv Eesti võrkpallinaiskond Valgevene alistamisega meeldiva üllatuse, siis tänane sõpruskohtumine kulges loogilisemas rütmis.

Maailma edetabelis 35. kohta hoidev Valgevene maksis Audentese hallis päev varem saadud 0:4 kaotuse (lisaks ametlikule matšile peeti ka lisageim) eest korralikult kätte: 25:16, 25:18, 25:23 ja ka lisageim võideti 23:25. Kusjuures kolmandas ja neljandas geimis mängisid eestlannad maha vastavalt 19:15 ja 22:18 eduseisud.

"Esimeses mängus lõime nad serviga auti. Täna ei õnnestunud see absoluutselt. Proovisime taas riskida, kuid tegime palju vigu," kommenteeris Eesti koondnaiskonna juhendaja Peeter Vahtra. Tõsi: kui eile lõi Eesti 10 ässa ja tegi vaid 4 serviviga, siis täna oli kolmes esimeses geimis numbriteks 6 ja 13.

Vastased surusid seekord ise serviga – vastuvõtul ebakindlalt tegutsenud Polina Bratuhhina langes juba avageimis pingile – ja näitasid rünnakul uskumatut enesekindlust. "Esimeses geimis oli nende ründeprotsent 79 ja teises 67. Hullumeelsed numbrid!" hüüatas ohtralt muidki vahetusi teinud Vahtra.

Eesti resultatiivseimad olid Natalja Bratuhhina ja Merilin Salben 9 ning Kristel Moor ja Mari-Liis Graumann 8 punktiga. Homme kell 17 kohtutakse kolmandat korda.

Nurgaründaja Anu Ennok vaatab 3. jaanuaril algavate MM-valikmängude poole optimistlikult, kuid mingit kohustusekoormat ta ei tunne. "Usun, et meil läheb Bakuus päev-päevalt rõõmsamaks: esimeses voorus kohtume Serbiaga, siis Aserbaidžaani ja lõpuks Iisraeliga, kes peaks kõige mängitavam olema," lausus ta.