2011. aasta parim treener Tarmo Rüütli ulatab Henn Põllustele Kristjani.Foto: Mati Hiis
Maadlus
28. detsember 2013, 01:53

Miks on Henn Põlluste populaarne? "Heiki Nabi!"

Teist aastat järjest Eesti aasta parimaks treeneriks valitud Henn Põlluste paistab rahvale korda minevat. Just rahvahääletuse esikoht tõstis maadleja Heiki Nabi teise maailmameistritiitlini viinud Põlluste taas tippu.

Sestap polnudki imestada, et Põlluste pidi pärast auhinnagalat andma Nokia kontserdisaali fuajees terve tunni jagu autogramme. Isegi vehklemise kuldne duo Julia Beljajeva ja Nikolai Novosjolov said rutem priiks.

Põlluste tunnistas, et autogrammide jagamine on ajakirjanikele intervjuude andmisest isegi raskem. "Füüsiliselt väga koormav töö," nentis ta. "Aga kui rahvas peab mind parimaks, siis paneb see õlgadele suure vastutuse."

Kogenud treeneri arvates tuleb suur osa tema populaarsusest omistada Nabile endale. "Oleme väga head tööd teinud ja Heiki on hästi maadelnud. Rahvale see meeldis. Ja miks ei peakski kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe meeldima?"

Nabi ise parimaks siiski ei tõusnud. Miks Põlluste sai esikoha, aga Nabi mitte, ka rahva hulgas? "Kahjuks tõusis Heiki kullale väga hilja ja ümberhäälestamine võttis aega. Aga kokkuvõttes olen ikkagi rahul," jäi Põlluste diplomaatiliseks.