Dakari ralli esitlus La Pazis. Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
28. detsember 2013, 14:58

Dakari ralli Boliivia katsed on ohus

Värskelt tulnud teadete kohaselt plaanivad Boliivia Aymara indiaanlased ühte Boliivia pinnal sõidetavat Dakari katset osaliselt blokeerida. Põhjuseks Boliivia politsei poolt tehtud kohalike indiaanlaste arreteerimised. 

Need uudised tulevad Boliivia meediast ja see tähendab nii Boliivia võimudele kui ka Dakari korraldajatele parajat peavalu, et võistlus saaks toimuda siiski plaanipäraselt.

Sel aastal läbib Dakar esimest korda Lõuna-Ameerikas Boliiviat. Peale Dakari maratonralli puhkepäeva 11. jaanuaril stardivad tsiklid ja quadid Argentinast, Saltast Boliiviasse, kus nende laager asub mägedes Uyuni linnas.

Uyuni laager on eriline selle poolest, et sinna ei sõida mehaanikud ja taustajõud. Seega tuleb sõitjatel seal ise hakkama saada. 13. jaanuaril sõidavad tsiklid ja quadid Boliiviast Tšiilisse, Calama'sse, kus kohtutakse taas ülejäänud seltskonnaga. Veoautod ja autod Boliiviasse ei sõida, kuna trass on neile kohati läbimatu.

Rallil osalevad Dakar Team Estonia sõitjad Hollandi meeskonna Honda HT Rally Raid ridades, võistlusmasinateks sama meeskonna poolt ette valmistatud spetsiaalsed Honda CRF 450 DakarX tsiklid.