Nicolas Anelka skandaali tekitanud žestFoto: IAN KINGTON
Jalgpall
29. detsember 2013, 19:25

"Ümberpööratud natsitervitust" teinud Anelkat ähvardab pikk mängukeeld (2)

Eilses West Bromwich Albioni ja West Ham Unitedi kohtumises väravalöömise järel "tagurpidi natsitervitust" teinud Nicolas Anelkat võib oodata kuni 10-mänguline keeld.

Ründaja tegi eilses mängus pärast esimest väravat žesti, mida Prantsusmaal tuntakse La Quenellena, "tagurpidi natsitervitusena," millel arvatakse olevat antisemitistlik tähendus.

Žest on saanud populaarseks tänu Anelka sõbrale, Prantsuse koomikule Dieudonne M'bala M'balale, keda on tihti karistatud meelevaldsete kõnede, juudivastasuse ning kõnealuse käeliigutuse eest. Koomik ise on öelnud, et žest ei ole antisemitistlik, vaid suunatud valitsuse vastu.

Anelka väitis, et ta proovis oma sõbrale Dieudonnele vaid toetust avaldada ning postitas oma Twitteri kontole pildi, kus sarnaseid käeviipeid on teinud ka USA president Barack Obama, räppar Jay Z ja laulja Beyonce. Inglismaa Jalgpalliliit võttis seepeale asja uurimise alla ning kui leitakse, et palluri käitumine oli ründav, solvav või poliitiline, võib prantslast oodata kuni 10-mänguline keeld.

Samuti on oma arvamust avaldanud ka Euroopa Juudi Kongress, kes soovib Anelkale sama karistust, mis langeks natsitervitust tegevale inimesele. ""See on vastik, et selline tuntud jalgpallur on kuritahtlik ja näitab oma solvavat žesti kümnetele tuhandetele pealtvaatajatele," ütles Euroopa Juudi Kongressi president dr Moshe Kantor AP-le.