Inglismaa jalgpalli kõrgliigas alistas Londoni Chelsea 2:1 Liverpooli. Võiduvärava lõi kamerunlasest ründaja Samuel Eto’o kohtumise 34. minutil.Foto: GLYN KIRK
Jalgpall
29. detsember 2013, 20:16

Chelsea purustas 2:1 võiduga Liverpooli unistuse meistritiitlist?

Jõulud Inglismaa jalgpalli kõrgliiga tabeliliidrina veetnud Liverpool on kahe järjestikuse kaotusega kukkunud viiendale kohale. Ilmselt ei lõppe viimati 1990. aastal Inglismaa meistriks tulnud Liverpooli tiitliootus ka tänavu.

Jah, Liverpool oli järjest vastamisi Manchester City ja Londoni Chelse'ga ehk kahe väga tugeva vastasega. Ent analoogse stsenaariumi järgi saadud 1:2 kaotused – Liverpool läks juhtima, aga kaotas avapoolaja ning viiki päästa ei suutnud – tõid selgelt välja vajakajäämised koosseisus, mis peaksid välistama 23aastase tiitlipõua lõppemise.

"Liverpool ei osale eurosarjas ning ei pea seetõttu sama palju kohtumisi nagu nende otsesed rivaalid, aga siiski on raske mitte märgata nende õhukest koosseisu. Kui peatreener Brandan Rodgers vaatab vahetuspingile, näeb ta väga vähe häid valikuid," kommenteeris BBC jalgpalliekspert Pat Nevin Liverpooli 1:2 kaotust Chelsea'le.

Jutus on iva. Steven Gerrard ja Daniel Sturridge on hetkel vigastatud ning kui kohtumise 60. minutil sai trauma keskpoolkaitsja Joe Allen, pidi Rodgers saatma väljakule 19aastase Bradley Smithi, kes polnud kunagi varem Inglise kõrgliigas ainsatki minutit mänginud.

Chelsea peatreener Jose Mourinho saatis vahetusest platsile Inglismaa koondise vasakkaitsja Ashley Cole'i, kogenud nigeerlase John Obi Mikeli ning Hispaania koondise ründaja Fernando Torrese. Pingile jäid Juan Mata (samuti Hispaania koondislane) ja kogenud ghanalane Michael Essien. Kvaliteedis laiub üüratu vahe.

Euroopa põnevaima jalgpalliliiga tabelitipu on hõivanud lõppenud nädalal kaks võitu tabelisse kirjutanud Arsenal, Manchester City ja Chelsea. Kosub ka neljanda järjestikuse võidu võtnud Manchester United.

Tabeliseis: Arsenal 42, Man City 41, Chelsea 40, Everton 37, Liverpool 36, Man United 34. Tottenham 34, Newcastle 33.