Michael Schumacher.Foto: Photo4
Auto-Moto uudised
30. detsember 2013, 02:03

VÕITLUS ELU EEST: Ajuoperatsioonil käinud Michael Schumacheri seisund on kriitiline (39)

Seitsmekordne F1 maailmameistri Michael Schumacheri seisund on Grenoble'i haigla teatel kriitiline. 44aastane sakslane kukkus täna Alpides suusatades, oli haiglasse jõudes koomas ning käis ajuoperatsioonil.

Õnnetus juhtus, kui Schumacher oli suusatamas oma pojaga. Nad ei kasutanud suusakuurortide poolt ettevalmistatud nõlvu, vaid tegelesid metsiku (off-piste) mäesuusatamisega. Schumacher kandis kiivrit, kui ta kukkus ja lõi pea vastu kaljut, selgitas juhtunut vormelitšempioni mänedžer Sabine Kehm.

Kui esialgsete teadete kohaselt polnud Schumacheri seisnud eluohtlik – ta olla õnnetuse järel olnud teadvusel ning omal jalal kõndinud – siis praegu see enam kindel ei ole.

"Härra Schumacher saabus Grenoble'i haiglasse (sinna toimetati sakslane helikopteriga – toim) hommikul kell 12.40 pärast Meribel'i kuurortis juhtunud õnnetust. Ta sai õnnetuses raske peatrauma ning oli haiglasse saabudes koomas, mistõttu oli vajalik kohene neurokirurgiline ssekkumine. Härra Schumacheri seisund on jätkuvalt kriitiline," seisis Grenoble'i haigla väljastatud teates, millel seisid neurokirurgi, professori-kraadiga anestesioloogi ja haigla asedirektori allkirjad, teatasid uudisteagentuurid. Edasist infot lubas haigla anda esmaspäeval.

BBC teatel on mitmed eksperdid avaldanud arvamust, et Schumacheri aju hakkas pärast õnnetust tursuma ja operatsioon oli vajalik, et leevendada survet kolju sees.

Schumacheri juures haiglas viibivad tema abikaasa Corinna ja lapsed. Samuti Rahvusvahelise Autoliidu president Jean Todt, kes oli Schumacheri hiilgeaegadel Ferrari tiimipealik ja on siiani sakslase suur sõber.

Samuti on Grenoble'i haiglassse saabunud professor Gerard Saillant, kelle erialaks on aju- ja selgroovigastused ning kes tegeles Schumacheri taastusraviga pärast ränka kokkupõrget 1999. aasta Suurbritannia Grand Prix'l.

19aastase F1 karjääri jooksul võitis Schumacher seitse MM-tiitli ja 91 Grand Prix'd. 3. jaanuaril 2014 saab Schumacher 45aastaseks.