Michael Schumacher on tuntud mäesuusatamise sõber. Antud foto on tehtud 2003. aasta 17. jaanuaril Madonna di Campiglio's, Itaalias.Foto: VINCENZO PINTO
Auto-Moto uudised
30. detsember 2013, 10:49

Viis fakti Michael Schumacheri suusaõnnetusest (14)

Pühapäeva hommikul Prantsusmaa Alpides suusaõnnetusse sattunud seitsmekordse F1 maailmameistri Michael Schumacheri seisund on viimaste teadete kohaselt jätkuvalt kriitiline.

Maailma kõigi aegade edukamaid võidusõitjale tehti ajuoperatsioon ja ta võitleb elu eest. Uut infot pole võrreldes eilse hilisõhtuga hetkel laekunud. Õhtuleht toob siinkohal välja viis õnnetusega seotud fakti.

1. Schumacher kukkus peaga vastu kivi või kaljut suusatades umbes 2100 meetri kõrgusel. Meribeli suusakuurort asub Prantsusmaa Alpides, Tarentaise'i orus, mis on osa maailma suurimast, Les Trois Vallees suusakuurortist. Tuntud mäesuusatamise sõber Schumacher omab Meribelis kinnistut.

2. Kuigi Meribeli keskus hõlmab endas 600 km jagu hooldatud suusanõlvu, sõitis Schumacher metsikult (nö off-piste), millest tulenevalt rõhutas Meribeli kuurorti turismidirektor Christophe Gernigon-Lecomte eile, et „suusatajad ei saa teha, mida soovivad", vaid peavad püsima hooldatud radadel.

3. Eile õhtul teatas ajaleht Dauphine Libere, mida peetakse Alpide regioonis väga usaldusväärseks väljaandeks, kes on korduvalt tõestanud oma häid kontakte meditsiiniasutustega, et Schumacheri seisund on eluohtlik. "Meie info kohaselt on kogenud võidusõitja olukord halvenenud eluohtlikuks," kirjutas ajaleht.

4. 2009. aasta veebruaris vigastas Schumacher Hispaanias mootorrattalt kukkudes pead ja kaela, mille järel on ta pidevalt kaelavaludega kimpus olnud. Inglismaa ajalehe Daily Mail teatel võimendas eilne õnnetus ka neid vanu vigastusi.

5. Schumacheriga koos suusatas õnnetuse toimumise ajal tema 14aastane poeg Mick, kes kannatada ei saanud. Praegu viibivad võidusõitja juures Grenoble haiglas abikaasa Corinna ja 16aastane tütar Gina-Maria.