Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel.Foto: TIINA KÕRTSINI
Võrkpall
30. detsember 2013, 12:58

Avo Keelel otsus tehtud - MM-valikturniirile ei sõida Tiisaar, Järvekülg ja Kollo (2)

Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Avo Keel teatas pärast täna hommikul peetud treeningut meeskonnale, kes on need 12 meest, kes sõidavad Saksamaal 3.-5. jaanuarini toimuvale MM-finaalturniirile.

Laagris olnud 15 mehest jäävad lennukist maha diagonaalründaja Mart Tiisaar, nurgaründaja Kristo Kollo ja libero Edgar Järvekülg. Samuti viimasesse laagrisse kutsutud temporündaja Timo Tammemaa MM-võistluselt eemalejäämine oli põlvevigastust tõttu selge juba mõned päevad varem.

"Otsustasin nelja nurgaründaja ja ühe liberoga turniirile minemise kasuks, sest Martti Juhkami sai alles hiljuti üle pika aja palli katsuda. Kui ta oleks sügisel Saksamaal mänginud ja korralikus vormis, siis kaalunuksin ka kolme nurgaründaja ja kahe liberoga Saksamaale sõitmist," selgitas Avo Keel oma valikut.

Peatreener rõhutas, et konkurents koondise viimases laagris oli kõva. Eriti neis sektsioonides, kus oli teada, et mõni mees peab koju jääma. "Nagu meeskonnale ütlesin, siis otsest põhjust, miks keegi välja jäi, nagu ei olnudki. Mõni oli ühes asjas parem, mõni teises.

Võrkpallirahval on praeguses olukorras mõttetu spekulatsioone esile kutsuda. Me ei saa kunagi teada, kas need otsused olid õiged või valed. Aga lõpuks on peatreener mees, kes vastutab ning vastutusega kaasneb ka õigus otsustada," rääkis Keel.

Eesti kohtub MM-valikturniiril Saksamaa, Türgi ja Horvaatiaga. Finaalturniirile pääseb grupi võitja ning viie grupi peale ka parim teise koha omanik. "Häda meil midagi täna trennis nähtud pildi järgi ei ole. Kas sellest jätkub või mitte, sõltub juba vastastest," sõnas Keel.

Grupi soosikuks peab peatreener kodupubliku ees mängivat Saksamaad. "Igas valikgrupis on üks soosik, aga ka üks-kaks meeskonda, kes mõlgutavad mõtteid edasipääsust. Meie grupis on nendeks Türgi ja Eesti. Aga unustada ei saa ka Horvaatiat, sest Euroliigas teiseks tühja koha pealt ei tule."

Eesti võrkpallikoondis MM-valikturniiril. Diagonaalründajad Oliver Venno ja Hindrek Pulk. Nurgaründajad Keith Pupart, Martti Juhkami, Robert Täht ja Jaanus Nõmmsalu. Sidemängijad Kert Toobal ja Martti Keel. Libero Rait Rikberg. Temporündajad Raimo Pajusalu, Ardo Kreek ja Andri Aganits.