Käsipallikoondise peatreener Jüri Lepp.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
30. detsember 2013, 18:44

Jüri Lepp: edasi pääseda on raske ja võtame nüüd mängu korraga

Eesti meeste käsipallikoondis jätkab jaanuari alguses 2015. aasta MM-valiksarja, kus on kaotatud mõlemad senised kohtumised. Edasipääsuks tuleks neli kuu alguses peetava mänguga teha imet.

Eestlased alustasid turniiri lõppeva aasta 31. oktoobril Tallinnas 26:29 kaotusega Bosnia ja Hertsegoviinale, neli päeva hiljem jäädi võõrsil 25:35 alla Lätile. 2. jaanuaril võõrustatakse Põlvas Portugali. Seejärel sõidetakse Portugali ja Bosniasse ning turniir lõpetatakse 11. jaanuaril Põlvas Läti vastu.

Kahe vooru järel jagab Eesti koos Portugaliga viimast kohta. Juhivad täisedu, 4punktiga Läti ja Bosnia. Et alagrupist pääseb edasi järgmisse ringi ehk play-off'i vaid võitja, siis on Eesti seis keeruline.

„Tabeliseis pole kiita ja edasi pääseda raske," tunnistas Eesti koondise peatreener Jüri Lepp. „Peame keskenduma oma sooritustele ning võtma mängu korraga. Portugal on võidetav vastane ja kodus läheme kindlasti kahe punkti peale välja. Bosniaga on võõrsil alati raske mängida ning Läti on juba nii tuttav vastane, et selles kohtumises võib kõike juhtuda."

Valikmängude eel pidas Eesti neli kontrollkohtumist. Riias toimunud turniiril, kus koondis ei osalenud oma parimas koosseisus, kaotati kõigepealt Slovakkiale 27:40 ja Lätile 26:34 ning alistati lõpuks Leedu 34:27. Täna võideti Viimsis Soome meeskond 28:27.