Mis saab Tammekast?Foto: MARGUS ANSU
Jalgpall
1. jaanuar 2014, 12:06

Tammeka mängijad on teadmatuses (1)

Rahalistes raskustes oleva Tartu Tammeka mängijad ei tea, mis meeskonnast järgmisel hooajal saab, kirjutas Soccernet.ee.

"Raske öelda, mis toimub, põhimõtteliselt ei toimu mitte midagi. Mängijatele, nii palju kui meid alles on, ei ole midagi räägitud, oleme ise ka natuke teadmatuses. Rahalised raskused olid juba eelmisel aastal ja need ei ole otsa saanud, kestavad siiamaani. Mehed ei ole palka saanud jne. Tegime detsembris umbes viis trenni, aga kahjuks ilma treenerita. Selline praegu olukord on," kommenteeris Tammeka ründaja Mikk Valtna klubi hetkeseisu.

Valtna usub siiski, et Tammeka järgmiseks hooajaks meistriliigast ei kao: "Eesti mõistes on Tartu jalgpall tähtis, meil käib rahvast palju. Ma usun, et nii hulluks see asi ei lähe, aga ma tõesti ei oska öelda, kes [järgmisel hooajal] mängivad ja kas mina mängin ja kas need mehed, kes aastalõputurniiril olid, mängivad. Kui see otsa saab, siis kurb asi on see, et meil on väga häid noori. Olime siin Rasmus Tomsoniga kõige vanemad, ülejäänud mehed on 19-20 aastased, nendest on kõige rohkem kahju, meile ei olegi see nii tähtis. Aga ma ei tea mis saab, loodame et kõik lõpeb hästi."

Tammeka mänedžeri Veiko Soo sõnul on võistkond tema teada järgmiseks aastaks meistriliigasse registreeritud ja küsimus on lihtsalt selles, milliste eesmärkidega uut aastat vastu võetakse. Finantside kohta ütles ta: "See on selline keeruline koht ja kahjuks ei ole kõik asjad lahenenud nii, nagu oleks võinud, aga sellega tegeletakse ja see on teema, mille osas peab rääkima pigem klubi presidendiga."

Soo sõnul toimub plaanide kohaselt meeskonna kogunemine kuuendal jaanuaril: "Siis vaatame read üle ja eks siis klubi peab vaatama, kuidas meil olukord on. Selles osas, kas mullu meeskonda juhendanud Uwe Erkenbrecher jätkab meiega või mitte, on praegu minu andmetel läbirääkimised käimas."