Video: Viljar Voog
Auto-Moto uudised
1. jaanuar 2014, 17:15

Eesti Dakari-mehed läksid teele: sumbusest Tallinnast 20 tunniga Argentiina päikese alla (2)

Sõbrad ja tuttavad saatsid täna Tallinna lennujaamas teele Eesti ekspeditsiooni Dakari kõrberallile. Sõitjad Mart Meeru ja Toomas Triisa rääkisid, et mingit erilist elevust veel sees ei ole.

"Finišisse võtsime kaasa ühe Vana Tallinna, et kui sinna jõuab, siis oleks tähistada," räägib Dakar Rally Team Estonia liige Toomas Triisa, mida kodumaist täna kohvrisse pakiti.

Suurem osa meeste pagasist koos ratastega on juba stardipunktis Argentiinas kohal ja sisuliselt ongi sõitjad viimane puuduv tükk puslest. Triisa aga sõnul ei ole meestel Lõuna-Ameerikasse jõudmisega väga tuli takus. "Viimane info on, et seal on kuumalaine," muigab mees selgituseks.

Sellises kuumas tsikli seljas olla pole mingi naljaasi. "Mingid hirmujutud räägivad viiest või kaheksast kilost," ennustab sõitja, kui palju kergemana ta pärast 18. jaanuaril lõppevat rallit Eestisse tagasi jõuab.

Seetõttu on füüsiline ettevalmistus eriti oluline. Õiged sportlased võtavad ka reisi Tallinnast Argentiinasse kui osa Dakarist: "Alustame täna kell kuus ja peaksime Buenos Airesesse kohale jõudma homme hommikul kell üheksa. Pikem lend on 13 tundi ja 40 minutit – hea trenn kohe ralli alguseks," räägib Triisa.