Tottenhami väravaht Hugo Lloris lendab sisse Manchester Unitedi ääreründajale Ashley Youngile. Kohtunik Howard Webb penaltit ei määranud ja Man Unitedi peatreener David Moyes oli raevus.Foto: Jon Super
Jalgpall
2. jaanuar 2014, 10:46

Videod ja fotod!

Man Unitedi peatreener: Howard Webbi vilepartii oli skandaal! (7)

Manchester United peatreener David Moyes vahutas pärast eilset 1:2 kaotust Tottenham Hotspurile vihast, mille aadressiks oli kohtumist vilistanud maailma tuntumaid kohtunikke Howard Webb.

Moyes nimetas Webbi vilepartiid „skandaalseks", Tottenhami väravavahi Hugo Lloris' pääsemine punasest kaardist ning Man Unitedi kasuks mitte määratud penalti oli peatreeneri sõnul „uskumatu". Intsident juhtus 86. minutil – kannatajaks Ashley Young; järgneva video lõpus – ning oli Moyesi sõnul üks halvemaid kohtuniku otsuseid, mida ta oma elu jooksul näinud.

 

"See oli skandaal! See oli raudkindel penalti. Kui see ei ole penalti, siis vaevalt me üldse sel hooajal mõne penalti saame, juhtugu mis iganes. Lloris tegutsemine oli hoolimatu, ta jäi olukorda hiljaks ja see juhtus karistusalas. Loodetavasti vaatavad selle olukorra üle inimesed, kes mängudele kohtunikke määravad, ning mõtlevad, kas kohtunikud teevad ikka piisavalt head tööd," lõi Moyes lamenti.

Märkimisväärne, et Moyesile ei vaielnud väga vastu ka Tottenhami peatreener Tim Sherwood: "Kordust pole ma näinud, aga platsi äärest vaadates arvasin, et määratakse penalti."

Endine Inglismaa tippkohtunik Graham Poll, kes ajalehes Daily Mail tegevkohtunike tegevusele hinnanguid jagab, nõustus Moyesi ja Sherwoodiga. "Webb eksis, kui 86. minutil Man Unitedi kasuks penaltit ei määranud." Samas märkis Poll, et Adnan Januzaj'le teesklemise eest antud kollane kaart – seegi otsus ajas Moyesi marru – oli õige.

Man United oli ainuke klubi tabeli seitsme esimese seas, kes 1. jaanuaril punktilisa ei teeninud. Tabelis hoiab tiitlikaitsja 20 mängust kogutud 34 punktiga seitsmendat kohta. Liider Arsenal edestab David Moyesi meeskonda 11 punktiga.