Poolkaitsja Joel Lindpere Eesti koondise treeningul.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
2. jaanuar 2014, 17:54

Joel Lindpere: jäin 1. jaanuaril töötuks (6)

Eesti jalgpallikoondislane Joel Lindpere on alates 1. jaanuarist ametlikult töötu, sest leping USA kõrgliigaga MLS, kus ta 2010-2013 mängis, sai otsa.

"Eks ma nüüd vaatan, kas võtan end töötuna arvele või otsin nädala-kahe jooksul uue töökoha," muigas Lindpere tänasel Hõbepalli tseremoonial, kus rahvuskoondise möödunud aasta ilusaimaks tabamuseks pärjati Konstantin Vassiljevi poolt Hollandile löödud 2:1 värav, millele andis söödu just Lindpere.

Lahtiseletatult tähendab Lindpere jutt, et poolkaitsja on ooterežiimil – ootab pakkumisi, mis talle sobiksid. "Variandid on õhus, ootan paarist kohast vastuseid praegu. Paar pakkumist on küll olnud, mille olen ka tagasi lükanud. Enne Ameerikasse minekut olin samuti kuu-kaks ilma lepinguta. Toona ootasin oma hetke ära. Kindel on, et karjääri ma ei lõpeta ja mängin edasi. Ei tea veel lihtsalt, kus täpselt," rääkis viimastel nädalatel Nõmme Kaljuga mõned trennid teinud, kuid ennekõike individuaalselt harjutav Lindpere.

32aastane Lindpere alustas profikarjääri FC Floras (2000-07), mängis 2004-05 laenulepingu alusel Sofia CSKAs, esindas 2007-09 Tromsöt, 2010-12 New York Red Bullsi ja 2013. aastal Chicago Fire'i meeskonda. Eesti koondise eest on ta pidanud 92 kohtumist, kus löönud seitse väravat.