2013 oli RImo Hundi jaoks tõeline läbimurdeaasta – ta lõi meistriliigas 22 väravat ja debüteeris Eesti koondises. Lisaks kõmmutas ta euromängus Walesi klubi Bala Town võrku kaabutriki, millega sai esimeseks eurosarjas ühes mängus kolm väravat löönud Eesti jalgpalluriks. Foto: Arno Saar
Jalgpall
4. jaanuar 2014, 08:00

Kus maandub Rimo Hunt – kas Iisraelis, Tšehhis, Saksamaal või Levadias? (1)

2013. aastal Eesti jalgpalli meistriliiga parimaks mängijaks tunnistatud ründaja Rimo Hunt ei tea veel, kas jätkab karjääri Tallinna Levadias või välismaal. Õhus on nii Iisraeli, Tšehhi kui ka Saksamaale siirdumine.

"Levadia on nõus ootama vähemalt jaanuari keskpaigani, äkki isegi veidi kauem. Tahan paari nädala jooksul asjad paika saada. Kui jään Eestisse, siis peale Levadia muid variante pole," räägib teise profihooaja lõpetanud Hunt.

Millised on aga 2013. aastal meistriliigas 22 väravat löönud 28aastase ründaja võimalused välismaal? Detsembris käis möödunud aastal ka Eesti koondises debüteerinud Hunt testimisel Iisraelis, kust tema vastu jätkuvalt huvi tuntakse. Konkreetseks pole jutud seni siiski läinud.

Järgmisel nädalal sõidab Hunt kahele testimisele. Esmalt ootab teda Tšehhi meistriliigaklubi Ostrava Banik, kes asetseb hetkel liigatabelis eelviimasel ehk 15. kohal. Seejärel aga Saksamaa 3. Bundesliga klubi SV Elversberg. Olgu öeldud, et Saksamaa tugevuselt kolmas liiga on täisprofessionaalne. "Eks näis, kas tekib veel mingeid variante. Jaanuar algas ja üleminekuaken läks lahti," sõnab Hunt.

Ühest variandist loobus ründaja ise. Detsembri alguses käis Hunt testimisel Poola kõrgliigas hetkel eelviimasel ehk 15. kohal asetsevas Podbeskidzie Bielsko-Biala klubis, kelle pakkumise otsustas ta aga mõningase kaalumise järel tagasi lükata.

"Ei tekkinud soovi sinna minna. Kahtlane riik, kurat! Peatreener ei räägi ei inglise ega vene keelt ning asju aetakse reeglina ainult poola keeles. Sellises keskkonnas oleks keeruline tegutseda," selgitab Hunt.

***

2013. aastal Eesti jalgpallimeistriks tulnud Tallinna Levadia tuumikust lahkub klubist kindlasti Eesti koondise vasakäär Dmitri Kruglov. Uueks hooajaks pole praeguse seisuga lisaks Hundile lepingut sõlminud ka Eesti koondise keskpoolkaitsja Aleksandr Dmitrijev.

Rivistusse on lisandunud 18aastane ründav poolkaitsja Pavel Marin ja Soome U19 koondise poolkaitsja Jere Aallikko. Hetkel treenivad klubiga mullu Tartu Tammekas mänginud Heiko Tamm ja Paide Linnameeskonda esindanud ründaja Aleksander Vassiljev.