Jane AfsharFoto: TEET MALSROOS
Jalgpall
4. jaanuar 2014, 17:00

Tammeka president: loomulikult jätkame Meistriliigas (16)

Jalgpalli Eesti meistriliiga tänavu üheksanda kohaga lõpetanud ja üleminekumängudes Rakvere Tarva alistanud Tartu Tammeka president Jane Afshar kinnitas, et vaatamata rahaprobleemidele ei lõpetata Premium liigas mängimist.

"Taotlus on sisse antud, litsents on tehtud, loomulikult mängime," sõnas ta.

Milles küsimus? Nimelt pole mõned mängijad augustist saadik palka saanud ning tengelpung pole suurenenud ka uuel aastal. "Kõik saavad oma rahad kätte ja saavad ka edaspidi," lubas Afshar. "Palgad ei ole muidugi veel välja makstud, kaks nädalat olen olnud Eestis, et võimalikku lahendust leida."

Aga mängijad? Oleks ju vale arvata, et keegi tahab mängida klubis, kus palka ei saa? "Loomulikult me ei hüppa üle oma varju ning me saame aru, kui nad leiavad paremaid pakkumisi. Näiteks on klubi noormängijatest Saksamaa kõrgliigas testimisel Rasmus Tauts, Siim Kask, põhimeestest on Siim Tennol paar võimalust. Mängijad peavad saama taseme, mis neil on, kuid kindlasti ei taha ma parimatest ilma jääda. Järgmisel nädalal istun poistega maha ja vaatame, mida neile pakkuda suudame. Samuti peab kohale tulema treener," rääkis Afshar.

Eelmisel hooajal juhendas Tartu klubi sakslane Uwe Erkenbrecher. Kas peatreenerina jätkab tema või keegi teine, naine veel öelda ei osanud. "Tammekal on vaja professionaalset treenerit ning see peaks selguma järgmisel nädalal." Küsimärgi all on ka Kristjan Tiiriku tulevik. "Minu käsi Tiiriku poole on avatud, aga kohati lähevad meie visioonid temaga lahku. Olen uhke selle üle, et oleme suutnud kaasata klubisse töötajaid, kes tööd hingega teevad ning selliseid inimesi on Tammekal ka edaspidi vaja," rääkis Afshar.

Kuidas rahaprobleemidele lahendust leida? Üks võimalus oleks tema sõnul klubi juhatuse laienemine. "Mitmed korrad oleme käed löönud ning lapsevanemaid leidnud, kes oleks klubi juhatusse tulnud," rääkis ta. Kahjuks võeti pakkumised tagasi ning rahamure on püsiv.

"Ma olen mitmeid tuhandeid eurosid klubi alla pannud, see ei ole mingi investeeringu kaitsmine. Klubi eelarve oli enne täielik null, suutsime seda suurendada, kahekordistada. Maksime kõik klubi võlad kinni. Eelmisel aastal oli vaja minna omal riisikul eelarvesse. Lõpuks oli see 20 protsenti, suutsime osa sellest sisse tuua uute sponsorite näol, mis aitas meil jälle eelarvet täita," rääkis ta.

Afshar, kes oma mehega on Tammekat juhtinud 2009. aastast lisas, et klubi on tema südameasi. „Me oleme nii palju samme edasi teinud, küll need kergemad ajad ka tulevad."