Londoni Chelsea alistas võõrsil 2:0 Derby County.Foto: Kirsty Wigglesworth
Jalgpall
5. jaanuar 2014, 19:10

Chelsea ja Liverpool karikasarjas häbisse ei jäänud (1)

Inglismaa jalgpalli karikavõistluste 3. ringis ehk 1/32-finaalis said nii Londoni Chelsea kui ka Liverpool kirja 2:0 võidud madalama liiga klubi üle.

Chelsea sõitis külla Mart Poomi endisele koduklubile, esiliiga tabelis hetkel neljandal kohal paiknevale Derby County'le ja võitis tänu John Obi Mikeli ja Oscari 66. ja 71. minuti väravatele.

Kohtumine polnud Chelsea jaoks ühestki otsast lihtne ning peatreener Jose Mourinho lausus lõpuvile järel kolleeg Steve McClarenile tunnustavalt: "Loodetavasti saan järgmisel hooajal Chelsea'ga taas Pride Parki staadionile tulla. Aga siis enam mitte karika-, vaid meistrivõistluste raames!"

Liverpool oli koduplatsil vastamisi tugevuselt kolmandas liigas mängiva Oldhamiga, kellele mulluses karikasarjas üllatuslikult 2:3 kaotati. Seekord jäid ootamatused ära – Iago Aspase 54. ja Oldhami 82. minuti omaväravast võideti 2:0.

Chelsea võõrustab 1/16-finaalis Stoke City't (see on ainuke paar, kus vastamisi kaks kõrgliigaklubi) ja Liverpool sõidab külla kas Bournemouth'ile (esiliiga) või Burtonile (kolmas liiga).