Reimo Tamm viskas endise koduklubi vastu 18 punkti.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
5. jaanuar 2014, 20:35

Klandorf: Endised Tarva mehed sihtisid seda mängu tükk aega

Tallinna Kalev tegi Tarvale tuule alla (5)

Balti korvpalliliiga tänases Eesti klubide omavahelises mängus võitis Tallinna Kalev Rakvere Tarva 75:73.

Lõpusekunditel ei tabanud virulase Kristo Saage kolmepunktivise. Saage tõi kaotajatele 21 ja Giedrius Gustas 14 punkti. Võitjate edukamad olid Asenso Ampim 20 (lisaks 11 lauapalli), Reimo Tamm 18, Raido Roos 13 ja Renato Lindmets 11 (pluss 10 lauapalli) punktiga.

"Aasta algas Sõbrale hästi - nad võitsid rootslasi. Ja aasta algas meile hästi - me võitsime Sõpra," muheles Kalevi peatreener Kalle Klandorf. Ta viitas esimese lausega sellele, et Tarvas sai üleeile jagu Norrköpingi Dolphinsist.

Vana aasta lõpus oli Sõber Tarva fännide küsimustele vastates põhjendanud mitme endise mängija, näiteks Tallinna Kalevisse siirdunud Tamme, Lindmetsa ja Kaido Saksa lahkumist sellega, et nad on end ammendanud.

"Need mehed sihtisid seda mängu Tarvaga tükk aega. Neile ei meeldinud, mis Sõber ütles," lausus Klandorf. Tamm ja Lindmets tegidki hea mängu, ansablist langes välja ainult 4 punkti peale jäänud Saks.

"Olime lauas kindlalt üle (52:35 - toim), kehaliselt tugevamad ja viskasime enda kohta hästi kolmeseid," tõi Klandorf välja võidu põhjused.

Balti liiga A-alagrupis on nii Kalevil kui ka Tarval nüüd 8 mängust 3 võitu ja nad jagavad viiendat kohta, mõlemad võitlevad play-off'i pääsemise nimel.

B-grupis kaotas Pärnu võõrsil Liepajale 64:70. Debüüdi teinud Toomas Raadik kogus 9, kaotajate resultatiivseimana Nemanja Miljkovic 13 punkti.