Foto: MATI HIIS
Võrkpall
6. jaanuar 2014, 07:00

Janis Sirelpuu: kas alaliidu juhatus käib ainult hääletamas?! (8)

Mis mulje jättis Eesti võrkpallikoondise esinemine MM-sarjas valitseva Balti meistri TTÜ peatreener Janis Sirelpuule , kes hiljuti veel ise koondisesärki kandis?

"Finaalturniirile jõudmist oligi palju tahta. Türgile võinuks me rohkem hambaid näidata, kuid tulemus on loogiline. Oli arvata, et oleme teised või kolmandad. Noh, jäime kolmandad," arutles Sirelpuu, kelle arvates oli viga sõita Saksamaale eelnevalt ühtegi sõprusmängu pidamata. "Ei ole kerge nii, et lähed otse trennist mängule. Kindlasti olnuks poistel tunnetus parem, kui mõni kontrollkohtumine all olnuks."

Peatreener Avo Keele valitud koosseis oli Sirelpuu hinnangul optimaalne. Küll aga on tema arvates raske arengut loota, kui tugevaid mänge nii vähe peetakse. "Kui pooleaastase vahega saadakse kaks-kolm tugevat mängu, siis on arengut raske loota. Kui saad järjepidevalt tugevaid mänge, hakkad serve paremini vastu võtma ja blokk ei tundugi enam nii hirmus kõrge."

Sirelpuu hinnangul tuleks igal juhul liituda Euroopa liigaga. Tegelikult on see üsna vana jutt, mis tavaliselt lõppeb tõdemusega, et raha pole. "No kelle ülesanne see on?" hüüatas Sirelpuu. "Kas alaliidu juhatus käib ainult hääletamas?! Juba mõned aastad tagasi – kui Holland alistati – oli satsi küll. Tulnuks Euroopa liigas osaleda ja eesmärgiks võit seada. Paigaltammumine on vähikäik."