Spordiblogi

Ott Järvela | Bundesliga muutub paraku üha igavamaks (15)

LISA KOMMENTAAR

Liiga, Bund13. jaanuar 2014, 12:50
Saksa jalgpall on kohe silmipimetavalt tore, sest nagu nende uudiseid hakkad vaatama, on jalgpall konkurentsitult esikohal. Õnneks saab kanalit bahetada.
Erla10. jaanuar 2014, 02:06
Samas, kes keelab sellisel jõukal maal nagu Saksamaa, pidada kaht - kolme suurklubi?
Samas võib selline seis koondise seisukohalt isegi hea olla, kui on vaid üks tõeliselt suur klubi, kuhu paljud soovivad pääseda. Ja on veel üks-kaks ehk isegi kolm klubi, kes midagi on ja kuhu püütakse jõuda.
Hoopis teine asi on aga selles, et ka Saksamaa klubid liiguvad vaikselt selles suunas, et kergem on osta välismängijaid. See annab pika aja jooksul tõsise löögi mängijate tasemele.
Ka mina pean Bundesligat igavaks, aga seda just mängustiili tõttu. Paar meeskonda üritavad tõepoolest midagi teha, teiste mäng on otsekui koopia üksteiselt. Kiirust on, võitlust on, aga loovust on vähe.
olge rahulikud8. jaanuar 2014, 18:10
Võin siinkohal lisada,et Bayernit ei armastata teps mitte nii palju saksamaal,kui meie kommijad siin,Selline teguviis on aastaid sakslastele vastik olnud,millega tegeleb Bayern...tean mida kirjutan.
Arjen Robben7. jaanuar 2014, 22:15
"Ainsana võib üleilmsest brändist rääkida Bayerni puhul, ent nemadki jäävad Inglismaa ja Hispaania tippudele selgelt alla."
Ott Järvela palun ära kirjuta siin neid artikkleid rohkem. Kas sa oled loll või kukkusid sa väga kõrgelt ? Tahad õelda et Bayern jääb alla Barcelonale, Madridi Realile, Juventusele, Manchester Unitedile ??
Barcelona häbistati meistriteliigas 4-0, 3-0 Juventus võeti ära 2-0, 2-0 Chelsea vastu Superkarika finaalis oli Bayern selgelt terve mängu tugevam ja võideldi viimase sekundini, kust tuli ka võit. Bayern võttis 2013 aastanumbri sees 5 KARIKAT, aga palju võtis MANU, Real, Barca, Juventus ??? Bayern on Bundesliigas kaotuseta 39 mängu järjest olnud. Fakt on see et sa oled kibestunud
inglaste fänn. Manuel Neuer valiti aasta väravavahiks.
Olen sinuga nõus et Bundesliiga on võrreldes teistega vähe igavam kuna kaks selget favoriiti on Dortmund ja Bayern. Aga mõtle ikka natukene mida sa kirjutad.
jalka7. jaanuar 2014, 20:10
Ega sa suurt midagi ei kaota. Hispaanias on vaid tippklubide mängudel korralik atmosfäär, ülejäänud satsidel pooltühjad staadionid. Serie A-s on lood veel hullemad. Pole seal tasetki nagu CL grupifaas näitas. Kaks võlakriisi riiki, kus mõlema rigii suurklubid on probleemse majandamismudeliga ja kahtlaste kokkuleppemängude küüsis.
Premiership ja Bundesliga on suurimad keskmise pealtvaatajate arvuga liigat maailmas (vastavalt 36 tuhat ja 43 tuhat mängu kohta) Itaalias 23 tuhhi ja Hispaanias 26 tuhat. Kaks Euroopa suurimat majandust, kus pea kõikidel väiksematel klubidel on staadionid üsna täidetud. Ainuüksi juba asjaolu, et staadion on välja müüdud, näitab, kuidas neis riikides vutti armastatakse ja millisel tasemel on fännikultuur laiemalt.
Kenert7. jaanuar 2014, 16:31
Inglise liigat vaatan sunniviisiliselt viasat sport balticu pealt. Hispaania ja Itaalia jalkat lihtsalt ei näidata.
K.6. jaanuar 2014, 23:47
Järvela Bayerni vastasus on tõeliselt häiriv, kui tahad end ajakirjanikuks nimetada, siis tõmba natuke tagasi, Borussia sümpaatne klubi küll ja hoian ka neile pöialt, aga Bayern ei ole heategevusklubi, et annab omad tasuta teistele, et põnevust säilitada jms. Kõik tahavad võita, hiljem paistab kuidas see liigale kui sellisele mõjub. Väga halb on saksa jalgpalli(ka Bayerni) toetajana sinu artikleid lugeda, sest sinu Bayerni vihkamine paistab igalt poolt ja on väga ebaprofessionaalne, oled ajakirjanik või lihtsalt blogija? Ise Facebookis nimetad end ajakirjanikuks, aga selliste sõnavõttudega ei tohiks. Kõik on aru saanud, et sulle Bayern ei meeldi, lõpeta selle korrutamine, väga halb on seda näha kui ise neile pöialt hoian, muidu sul ju asjalik leht ja mõtlemine, aga natuke erapooletum võiksid proovida vähemalt paista.
Rump6. jaanuar 2014, 18:13
Nalja teete? ilma bayernita oleks nagu ilma rahabossideta prantsuse liiga, kus staarid müüakse inglismaale ja kodumaale neid ei jääkski. Bayern on vaata, et ainus klubi kelle vastu mängides on mingigi motivatsioon teiste klubide mängijatel. Küll oleks ikka lõbus vaadata kuidas klubid alagrupis juba langevad CLis kolks ja kolks. Igas liigas peab olema maailmamastaabis klubi et teised klubid pingutaksid karika nimel ja mängijad tuleks sellesse liigasse sest oleks võimalik kuhugile areneda. Ja üleüldsegi kus saksamaa bundesliiga seda reitingut saab kui ikka tänu bayernile. Isegi mu naine ei ole selline naiivitar, tõesti arvate ,et need staarid kes bayernisse on tulnud jääksid siis vanasse klubisse? naljanumber need läheksid kiiresti inglismaale kaubaks. Sest isegi kõiki ei jõua Bayern praegul osta, suurem osa läheb niikuinii Inglismaale ja Hispaaniasse paremat elu otsima. Alustuseks prooviks siis välismaale sein ette tõmmata või mis?
Ajukääbikule, kes ei tea bundeliigast ööd ega mütsi6. jaanuar 2014, 15:04
1. Bundesliga igat mängu käib keskmiselt rohkem vaatamas kui Hispaanias, Inglismaal või Itaalias
2. Kuna bundesligas on 18 meeskonda siis on seal tase ühtlasem kui üheski teises liigas
3. Kui ikka 4 meeskonda pääsevad veerandfinaali siis on tasemega kõik paigas
4. Bayern München on olnud viimasel kahel aastal meister, enne seda Dortmund 2 aastat jne.
Tundub, et mõnel mehele ei mahu pähe Bundesliga jõuline areng. Bayer ega ükski tein saksa meeskon pole teinud ulmeisi oste, veelgi enam vastupidiselt Hispaaniale ja Itaaliale ei ole voolanud Saksamaal piiramatult maksumaksja raha jalgpalli uute ulmeliste ostude tegemiseks. Pealegi ei ostnud Bayern Lewandovskit, Dortmundi eneseuhkus oli lihtsalt nii suur, ja Lewandovski läheb tasuta üle, eelmisel aastal oleks võinud 40milj. saada. Vaata klubi leheküljelt järgi, mis hinnaga Bayernis on mehed kokku ostetud ja tule siis rääkima. Selleks, et saaksid Bundesligast üldse midagi rääkida peaksid enne seda liigat kümmekond aastat vattama.
No on ikka mõttetu olend - tuleb siia bundesligast kirjutama!!!
Njh6. jaanuar 2014, 14:36
Eks see artikkel ruttab ajast pisut ette, aga selline hirm on paraku reaalne, et järgnevate aastate jooksul ei ole kellelgi peale Bayerni liigas (ja võimalik, et ka Euroopas) sõnaõigust. Samas taoline trend esineb peaaegu kõikjal peale Premieri ja on ju sedagi kritiseeritud, et igal aastal samad tiimid tipus.
Nii6. jaanuar 2014, 13:05
See artikel on absurd... Jah, Ott Järvela on Dortmundi Borussia fänn, see sai selgeks Meistrite Liiga lõpufaasis, eriti enne ja peale finaali. On absurdne väita, et Bayern mõjub bundesligale kui tervikule halvasti. Bayern pole mingi suur kulutaja, päris arvestatav hulk mängumehi tuleb neil oma akadeemiast, klubi on kasumit teeniv ja traditsioonidega jalgpalliklubi. La ligaga võrdlus on lausa piinlik... Bundsligas on viimase 10 aasta jooksul võidurõõmu maitsnud päris paljud tiimid, alles 2 aastat tagasi võitis Dortmund nii Bundesliga kui ka saksa karika. La Ligas ei anna barca ja real kellegile sõnaõigust, kulutavad meeletult, tehingud on kahtlased jne. Kas Real Madrid on siis normaalne tiim, mis ostab mingi mängija esile kerkides ta ära, iseasi, kas ta mängida saab... Paljud staarid on sinna pingile närbuma läinud, pärast poole hinnaga maha müüdud ja õitsele puhkenud mõnes teises klubis.
Robert6. jaanuar 2014, 12:58
Ei saa mina aru, mis summa Bayern Lewa eest välja käis, mida teised Bundesliga klubid ei suuda välja käia?
Robert6. jaanuar 2014, 12:54
Ei sa mina aru, mis oli see uskumatu rahasumma, millega teised sammu ei suuda pidada, mille Bayern käis välja, et Lewat saada.
Ants6. jaanuar 2014, 12:42
Arvaks, et Ott peab silmas just seda, et Bayern ostab liigasiseselt teistelt tippmängijad ära..Chelsea ja City samasugused liigutused on jäänud harvemaks