Henri Anier on Motherwellis rahul ja klubi soovib tema jätkamist, ent esialgu on ebaselge, kas see ka teoks saab.Foto: Motherwell FC
Jalgpall
6. jaanuar 2014, 17:16

Agent: väga võimalik, et Henri Anier jätkab Motherwellis (2)

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anieri laenuleping Šotimaa kõrgliigaklubiga Motherwell lõpeb 16. jaanuaril ja praegu on ebaselge, kuidas edurivimehe karjäär edasi kulgeb. Anieri agendi Jonne Lindblom hindab arvestatavaks võimalusi, et Anier jätkab Motherwellis.

"Motherwell soovib, et Henri seal mängimist jätkaks ja pakub talle lepingut. Me ei räägi hooaja lõpuni kestvast, vaid 1,5 või 2,5 aasta pikkusest kontrahtist. Samuti on selge, et Henri soovib klubisse jääda. Nüüd sõltub kõik sellest, kas Motherwell jõuab kokkuleppele Anieri mängijaõiguste omaniku Stavangeri Vikingiga," rääkis Lindblom.

Tallinna Flora kasvandik Anier sõlmis 2011. aasta lõpus Vikingile kolme-aastase lepingu. 2012 kevadel kuulus eestlane põhikoosseisu, ent langes sealt pärast vigastust välja. 2013. aasta veetis Anier laenulepinguga esmalt Norra esiliigas mängivas Fredrikstadis ja alates augustis Motherwellis, kus on 19 meistriliigas peetud mänguga löönud seitse väravat.

Küsimusele, kas Viking soovib Motherwelli käest ka üleminekutasu, Lindblom otsest vastust ei andnud. "See on klubidevaheline teema. Küll aga on selge, et Vikingis hetkel Henrile kohta pole," selgitas Lindblom. Kui tõenäoline see on, et Anier jätkab Motherwellis? "Ütleme nii, et see on väga võimalik."

Selgus loodetakse majja saada alanud nädala jooksul. Lindblomi sõnul on Anieri vastu huvi tuntud ka mujalt, ent konkreetseid pakkumisi peale Motherwelli oma, mis kätkeb endas vajadust jõuda kokkuleppele Vikingiga, hetkel laual pole.

"Arvestades, et Henri on Šotimaal kindel põhimees ja lööb väravaid, oleks praegu muutuste otsimine ilmselt veidi rumal. Pigem tasub pikas plaanis järgida Henrik Ojamaa eeskuju – endale Motherwellis nime teha ja siis sobiva pakkumise korral edasi liikuda," rääkis Lindblom.

2012. aasta lõpus Eesti koondisesse tõusnud Anier on 13 rahvusmeeskonna eest peetud mänguga löönud viis väravat. 2013. aastal oli ta nelja tabamusega Sinisärkide resultatiivseim jalgpallur.