Igor MorozovFoto: Mati Hiis
Jalgpall
7. jaanuar 2014, 10:00

Debreceniga taasliituv Morozov: põlv annab veel tunda

Augusti keskpaigas sõprusmängus Lätiga rängalt külgmisi põlvesidemeid vigastanud keskkaitsja Igor Morozov on nüüdseks traumast paranenud. Täna sõidab Morozov taas Debreceni, kus soovib kohta algkoosseisus tagasi võita. Täispikki pallitreeninguid ta veel teinud pole.

"Põlv annab veel tunda, samas ma ei tea, kas see on tingitud sellest, et ma pole trenni teinud või on seal mingi kõks sees. Kohapeal treeninguid alustades selgub, kuidas põlv täiskoormusel vastu peab," rääkis ta.

Augustis põlveoperatsioonil käinud Morozov liipas ringi karkudega, septembris kiikas ta juba jõusaali poole ning tegi ka väiksemaid palliharjutusi. "Palli puutusin ikka, kuid muidugi väga ettevaatlikult, et midagi jälle ära ei rikuks," ütles ta.

Hetkel liigatabelis esimest kohta hoidev Debreceni klubi ootab Morozovit väga tagasi. "Rääkisime klubiga, et peaksin alustama täistreeninguid järgmisel esmaspäeval, mil hakkab ettevalmistustsükkel. Kui põlvega probleeme tekib, antakse mulle aega,"

Algkoosseisu tagasi murdmine pole aga lihtne ülesanne, sest Ungari meeskonnas on kuus keskkaitsjat. "See on treeneri otsustada, millal ma mängida saan. Kui ta näeb, et ma pole sada protsenti valmis, pole midagi teha. Klubis on üks Ungari koondislane, kellega sobisime hästi. Peale seda, kui sain vigastada, on aga tema kõrval keskkaitsjaid vahetatud, eks näis, kas võidan oma koha tagasi," rääkis Morozov.

Eesti koondise viimaseid mänge Tarmo Rüütli käe all pidi pallur vaatama tribüünilt. "Kindlasti tahtnuksin kaasa teha, viimased mängud jätsid hea mulje. Poisid mängisid juba isukalt," sõnas ta.

Uue peatreeneri Magnus Pehrssoniga Morozov kohtunud pole. "Pole teda näinud ega ka suhelnud. Koondise arst Kaspar Rõivassepp ütles mulle, et ta küsis mu kohta," rääkis pallur, lisades, et tervena esindaks ta koondist alati.