Grit Šadeiko Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
8. jaanuar 2014, 07:00

Mägide grupp sise-MMile ei püri (2)

Treener Taivo Mägi sõnul ei kuulu Sopoti sise-MM ei ta laste Rasmus ja Maris Mägi ega ka sügisel operatsioonil käinud mitmevõistleja Grit Šadeiko plaanidesse, panustatakse suvisele EMile.

Suvel 400 m tõkkejooksus Eesti rekordi püstitanud Maris Mägi vigastas augustis rängalt kannakõõlust, Moskva MMil tegi kaugushüppes ebaõnnestunult maandudes jalale viga ka Šadeiko – mõlemad pidid minema operatsioonile. Rasmus Mägil pole samuti võimalik talvel sinilindu püüda, sest tema leivaala 400 m tõkkejooksu kavas pole.

"Maris üritab uuesti jooksma saada. Ta treeningul küll juba jookseb, kuid vigastatud jalg peab taas harjuma, esineb väikesi tagasilööke," andis Taivo Mägi ülevaate tütre taastumisest.

Detsembri keskpaigast siiani Portugalis harjutavad Rasmus Mägi ja Šadeiko ilmselt mõne stardi sisehooajal teevad, kuid see sõltub tervisest ja edasistest laagriplaanidest.

"Grit võistleb üksikaladel, kui saab jalad alla," rääkis Mägi. "Ta oli kaks kuud rivist väljas. Vigastus osutus tõsisemaks, kui alguses arvasime. Operatsioon oli analoogne ta eelmise pöiavigastusega. Võtame rahulikult, kiirustades otsuseid ei tee. Võib-olla teeb ta jaanuari teises pooles üks-kaks starti."

Suvel Zürichi EMil mehetegusid ihkav Rasmus Mägi võib end talvel testida veidi teistsugustel aladel: "Võib-olla proovib ta üle pika aja kaugushüpet või 60 meetri jooksu."