Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
8. jaanuar 2014, 07:00

Pahapill passib, Jõeväli lootusrikas

Suure tõenäosusega ühtegi Eesti mitmevõistlejat sise-MMil ei näe.Sõel on ülitihe. Seitsmevõistlejaid pääseb starti vaid kaheksa: välihooaja edetabeli põhjal kolm (esialgse seisuga Ashton Eaton, Michael Schrader, Damian Warner), mullune mitmevõistluse Challenge Cupi

parim (Andrei Kravtšenko), sisehooaja kolm teravamat atleeti ja üks sportlane pälvib vabapääsme.

Eesti esinumbrid Maicel Uibo ja Mikk Pahapill MMist ei mõtle. USAs õppiv Uibo peab samal ajal esindama koolivõistkonda, Pahapill panustab aga suvele.

"Ettevalmistus on sujunud korralikult," rääkis praegu Andres Rajaga Tallinnas harjutav Pahapill. "Otsustasin keskenduda Zürichi EMile, seega jätan talvise hooaja vahele. Talvel keskendun pigem tugevatele baastreeningutele ja siinsed tingimused on selleks head."

Küll aga sihib MMi eelmisel talvel arenguhüppe sooritanud ja sise-EMil üheksanda koha saanud Kaarel Jõeväli. "MMile on väga raske saada, kuid mitmevõistluses pole miski võimatu," räägib Huko Linnase hoolealune. "Kipun arvama, et sinna jõudmiseks on vaja koguda 6100 punkti. Aga eesmärgid peavadki suured olema, muidu ei tasu sporti teha!"

Juulis jalaoperatsioonil käinud Jõeväli on hiilgavalt kosunud. Hiljuti hüppas ta kaugust 7.45, kõrgust 2.02 ja tõukas kuuli 13.78. Ent uute teivastega ei kohanenud ja sai nulli. "Nii häid tulemusi esimesel võistlusel ei oodanudki," rõhutab töö kõrvalt tippu pürgiv Jõeväli. "Samas olen eduka taastumise huvides kõvasti vaeva näinud – tegin eriharjutusi, käisin ujumas ja massaažis."

Jõevälja tõehetk saabub 7. ja 8. veebruaril Tallinnas toimuvatel Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel.