Kaia KanepiFoto: Tertius Pickard
Tennis
7. jaanuar 2014, 10:04

Napikate küsimus – kas Kanepi saab soodsama paigutuse ja Kontaveit valikturniirile?

Australian Openi tenniseturniiril algavad homme kvalifi katsioonimängud, kuid veel eile polnud tabeleid avaldatud ehk oli selgusetu, kas võistelda saab Anett Kontaveit.

Esmaspäeval startival põhiturniiril mängiv Kaia Kanepi alustas eile aga Sydney võistlust selge 6:1, 6:3 eduga 18aastase ameeriklanna Victoria Duvali üle. Läinud ööl kohtus Kanepi teises ringis maailma 9. reketi, sakslanna Angelique Kerberiga.

Ent suurturniiri tabelit on temalgi põhjust pingsalt oodata. Nimelt kerkis Kanepi eile avaldatud maailma edetabelis 30. realt 25ndale. Just selle tabeli põhjal aga pannakse paika põhiturniiri asetused.

Ning on küllalt oluline vahe, kas saada 24. või 25. asetus. Põhjus on selles, et 17.-24. asetuseni mängijad ei tohiks maailma kaheksa parema sekka kuulujatega kokku minna enne kaheksandikfinaali. 25.-32. paigutuseni tennisistid saavad aga edu korral kolmandas ringis vastu just kellegi kaheksa esimese seast. Ehk küllalt varakult võib vastu astuda nii Serena Williams kui ka Maria Šarapova, Viktoria Azarenka kui ka Li Na.

Seega tuleb Kanepil loota, et keegi 24 esimesest naisest loobub turniirist. Portaali tennis.ee eilse hinnangu kohaselt on see paraku vähetõenäoline. Kontaveit tõusis eilses edetabelis 249. kohalt 233ndaks. Tema puhul on selgusetust rohkem.

Otse põhiturniirile pääseb 108 naist, 4 kohalikku mängijat teenib wild-card'i ja ülejäänud 16 tulevad kvalifi katsioonist. Valikvõistluse tabel on samuti 128ne, kuid ka sinna saab Austraalia teatud arvu vabapääsmeid.

Täpselt pole teada seegi, kas arvestatakse selle või eelmise nädala tabelit. Kui jutt käib veerand tuhandest naisest, on selge, et nende seas leidub ka loobujaid. Võrrandis on palju tundmatuid ja tuleb loota, et hiljuti Aucklandis end elu esimesele WTA-taseme põhiturniirile jäänud Kontaveit on nende seas, kes mahuvad Melbourne'i suurturniiril võistlema.