Katari ametnik seisab MMi võidukarika kõrval.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
8. jaanuar 2014, 16:50

FIFA parandus: Katari MMi kohta pole otsust veel tehtud (3)

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) peasekretär Jerome Valcke ütles täna, et Kataris peetav 2022. aasta MM ei toimu suvel, mil riigis valitseb paljude jaoks talumatu kuumus. FIFA meediaosakond lükkas mehe sõnad aga õige pea ümber, kirjutab BBC.

"Maailmameistrivõistlused ei toimu kindlasti juunis ega juulis. Ausalt öeldes arvan, et turniir peetakse 15. novembri ja 15. jaanuari vahel," sõnas Valcke Prantsusmaa rahvusringhäälingule.

Valcke lisas, et sellel ajal on Katari tingimused jalgpalli mängimiseks ideaalsed ja temperatuurid on sarnased Lääne- ja Lõuna-Euroopa maikuu omadega. Samas juunis-juulis ulatuvad Kataris soojapügalad päeval tavaliselt üle 40 kraadi.

Väljaütlemine ajas kibekiiresti tööle FIFA avalike suhete osakonna ning mehe sõnad lükati õige pea ümber.

"Võistluse toimumise kuupäev on jätkuvalt arutusel," sõnas organisatsiooni kõneisik rõhutades, et otsust ei tehta kiirustades ja kindlasti räägitakse läbi kõikide erinevate huvigruppidega alustades rahvuskoondistest ja -liigadest ning lõpetades kommertspartneritega.

"Otsust ei võeta vastu enne 2014. aasta Brasiilia maailmameistrivõistlusi," lubas FIFA kõneisik.

FIFA president Sepp Blatter on varem öelnud, et kindel otsus Katari MMi toimumisaegade kohta tehakse 2014. aasta detsembris.