Sebastian Rode vahetab Frankfurti Eintrachti särgi Müncheni Bayerni oma vastu.Foto: DANIEL ROLAND
Jalgpall
9. jaanuar 2014, 19:43

Bayerni nõrgestab jõulise värbamispoliitikaga järjekordset rivaali (1)

Mõne päeva eest ilmnes, et Saksamaa jalgpallimeister Müncheni Bayern napsab suvel Dortmundi Borussiast endale ründaja Robert Lewandowski. Borussia pole aga Bayerni võimsuse ainus ohver – võtmemängijast jääb samal mole ilma ka Frankfurti Eintracht.

Nimelt siirdub analoogselt Lewandowskile (mängija leping lõpeb ja ta saab klubi vahetada üleminekutasuta) suvel endise särgi Bayerni oma vastu andekas poolkaitsja Sebastian Rode.

"Teadsin seda juba üheksa kuud tagasi," nentis Eintrachti spordidirektor Bruno Hubner, et tema klubil puudusid hoovad ülemineku takistamiseks. Bayerni pakutav palk on suurem, klubi nimega kaasnev ahvatlus veelgi suurem.

23aastane Rode läbilöök Bundesligas toimus eelmisel hooajal ning koheselt algasid ka spekulatsioonid, mis seostasid teda Bayernisse minekuga. See pole üllatav, sest on kombeks, et iga teiste Saksamaa klubidega võrreldes väga võimast finantsmusklit omav Bayern ammutab mängijaid eelkõige kodustelt rivaalidelt, mitte välismaalt.

Samas on kahtlane, kui palju mänguaega Rode Bayernis pälvima hakkab, sest keskpoolkaitses tuleb tal konkureerida võimsa mängijatepundiga, kuhu kuuluvad Bastien Schweinsteiger, Javi Martinez, Thiago Alcântara, Mario Götze ja Toni Kroos.