Mati Alaver.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
10. jaanuar 2014, 07:00

Alaver: erinevalt minust on Olle heatahtlik inimene (9)

Suusatreener Mati Alaver nimetas endise hoolealuse Raul Olle kiskumist doktor Vitali Bernatski tunnistustest tekkinud dopinguskandaali "meelevaldseks spekulatsiooniks".

Mis tunnetega lugesite Eesti Päevalehte, mis sidus maksekorralduse kaudu Raul Olle dopinguarsti Vitali Bernatskiga?

Lugesin artikli lõpuni läbi ja minu lühikommentaar on, et tegemist on meelevaldse spekulatsiooniga.

Kas olete juba Rauliga rääkinud ja küsinud, mis selle asja taga siis on?

Vastupidiselt minule on Raul Olle väga empaatiline ja heatahtlik inimene. Praktikas tähendab see seda, et kui keegi küsib abi või laenu, siis Raul annab. Ja nagu öeldakse: ükski heategu ei jää karistuseta.

Annan teile ühe soovituse. Te alustate veidi valest otsast. Praegu me räägime, mida keegi tundis ja mõtles. Aga helistage Bernatskile ja küsige, miks Raul talle selle raha üle kandis.

Jah, muidugi üritame ka talle helistada. Igati õige tähelepanek teie poolt. Aga kui palju Eesti koondise suusataja aastal 2002 teenis? Ma kujutan ette, et 10 500 krooni on piisavalt suur summa, et peaks mäletama, mis põhjusel selline ülekanne tehti.

Hea sõber, need küsimused tuleks esitada Raul Ollele endale.

Kas teie ei olnud siis treenerina sportlaste sissetulekutega kursis?

Sportlaste sissetulekud tulevad väga erinevatest allikatest. Lisaks stipendiumidele on ka preemiad. Mina sportlaste rahakotis pole sorinud, aga usun, et kui Raul Olle võitis Vasaloppeti, ulatus preemiasumma sadadesse tuhandetesse kroonidesse.

Kas soovitate Ollel pöörduda kohtusse?

Ma arvan, et ta kaalub seda võimalust tõsiselt, kui selline nõiajaht ja faktide meelevaldne käsitlemine ei lõpe. See võimalus on tal igal juhul olemas.

Kuidas võib Olle lugu ja Bernatski skandaal laiemalt mõjutada Eesti sportlaste esinemist Sotši olümpial?

See on küsimus, millele te oskate ise paremini vastata. Oleneb, kui palju sel teemal veel kivist vett välja pigistatakse. Lugusid saab kirjutada väga erineva tonaalsusega.