Mis saab Tammekast?Foto: MARGUS ANSU
Jalgpall
10. jaanuar 2014, 14:47

KAOS TARTU VUTIS: Jalgpalliliit soovib hakata Tammekat saneerima (1)

Sel nädalavahetusel Pärnus koguneva jalgpalliliidu juhatuse töökavas on lisaks mitmetele teistele teemadele kohtumine Tartu JK Tammeka presidendi Jane Afshariga.

"Oleme Tammekas toimuvaga kursis ja teeme klubile ettepaneku alustada jalgpalliliidu saneerimisprotsessi, mille põhiline eesmärk on Tammeka klubi terviklik jätkamine ning Premium liiga, meeste Esiliiga ning naiste Meistri- ja Esiliiga kohtade säilitamine," märkis alaliidu president Aivar Pohlak.

Saneerimine tähendab, et klubi omanikud jääksid endiselt klubi omanikeks, ent loovutaksid juhtimisõiguse jalgpalliliidule, kes määraks omalt poolt saneerimisprotsessi juhi, kelle töö on klubi jalgadele aidata. Sarnase protsessi keskel on hetkel näiteks Tallinna Kalevi jalgpalliklubi.

Jalgpalliliidu sekkumise allikaks on Tammekas kääriv suur tüli, millest kirjutas tänane Tartu Postimees. Nimelt ei ole mitte ükski töötaja nõus jätkama koostööd klubi presidendi Jane Afshariga, kuid president ise töötajate kavatsusi ei tunnista.

Töötajad on koondunud noortetööd koordineeriva MTÜ Jalgpallikool Tammeka juurde ja soovivad jätkata teisest juriidilisest kehast, MTÜ Jalgpalliklubi Tammekast eraldi. Jalgpallikooli juhatuse esindaja Kristjan Tiirik  selgitas, et töötajate otsuse põhjus on finantsraskused, varasemate kokkulepete rikkumine ja visiooni ebareaalsus.

Noortetreenerite töötasuga on kõik korras, kuid jalgpalliklubi töötajad ega meistriliiga mängijad ei ole siiani kätte saanud möödunud aasta viie kuu palka. Klubi on ka võlgu transpordi ja baaside eest.

Täna algava EJLi jalgpallihalli turniiri esimeses voorus Tammeka meeskonnad kaasa ei tee. Tartu võistkondade liitumine on võimalik järgmistest voorudest.