Lionel Messi mängis Madridi Atletico vastu teise poolaja, aga FC Barcelonat võidule aidata ei suutnud.Foto: AFP/Scanpix
Spordiblogi
13. jaanuar 2014, 12:00

Viljar Voog | Euroopa jalgpall: Messi naasmine, Augsburgi päikesepuhkus, Eusebio mälestamine

Jalgpall on Euroopas vaieldamatu spordiala number üks. Õhtuleht vaatab igal esmaspäeval rubriigis "Euroopa jalgpall" tagasi nädalavahetusel tippliigades juhtunule.

Hispaania La Liga

Punktitabeli tipus tangot tantsivad Barcelona ja Atlético Madrid ristasid piigid viimase koduväljakul. Mõlema meeskonna ründajaid pani jalga väristama teadmine, et mängu võitja saab suure edu tiitlijahil ja vähemümmargusemaks ei suutnud seisu lüüa ka vigastuspausilt naasnud Lionel Messi.

0:0 viik jättis liiga liidriks Kataloonia klubi. Atléticot jääb maha viie väravaga ja harjumatult Madridi teise klubi rollis olev Real on kolmas.

Inglismaa Premier League

6 mängu järjest on võitnud Manchester City ning vähemalt uue nädala võtsid nad vastu liiga liidrina, enne kui Arsenal täna Aston Villat nahutada üritab.

Manchester Unitedi poolehoidjad võisid hetkeks lõpetada David Moyesi pea jaoks mõeldud kirve ihumise, kui teist korda ühe nädala jooksul ei jäädudki kodu-staadionil alla Swansea City meeskonnale. Suuresti tänu noore Adnan Januzaj ponnistustele võeti 2:0 võit.

Väravate tähistamiseks korraks püsti tõusnud Unitedi poolehoidjad võivad aga taas põlvili laskuda ning Wayne Rooney tervenemise eest palvetada – sel nädalal sõidetakse külla Chelseale, kes hingab pärast Hull City alistamist tabeli kõige teravamas tipus ähvardavalt liidritele kuklasse.

Tabeliseis: Man City 47; Chelsea 46; Arsenal 45; Liverpool 42; Everton 41.

Itaalia Serie A

Nii nagu Mussolini rongid, või nagu neid Eestis teatakse, Partsi trammid, töötab Itaalia liigas kõik plaanipäraselt: Juventus, Roma ja Napoli võtsid kõik kohustuslikud võidud ning Fiorentina andis viigiga punkte käest, mis tähendab, et hetkel võideldakse saapamaal ainult teise Meistrite liiga koha pärast, ent seda kui õhtusöögilauas viimase lihapalli eest pastakastmes.

Tabeliseis: Juventus 52; Roma 44; Napoli 42; Fiorentina 37.

Saksamaa Bundesliga

Saksamaa kõrgliiga on jätkuvalt puhkusel, ent et jõuluks söödud bratwurstid kõhult maha viilida, viibivad klubid erinevates "treeninglaagrites".

Samal ajal kui Müncheni Bayern peesitab Doha päikese all, veetsid Ragnar Klavan ja FC Augsburg aega Gran Canaria palmide vilus ning alistasid Maspalomase sõprusturniiri finaalis PSV Eindhoveni 1:0.

Euroopa rosolje

Pururikas Monaco lubas pururikkal PSG meeskonnal endal eest ära libiseda (vahe 5 punkti), aga vähemalt aidati viigiga Montpellieril Prantsuse liiga väljalangemistsoonist silma kaugusele tõusta.

Pärast minutilist leinaseisakut 71aastaselt lahkunud Eusebio mälestamiseks keerasid Portugali da Luzi staadionile kogunenud 62 000 pealtvaatajat kiiresti heli põhja, sest kodune Benfica läks juba esimesel veerandtunnil Porto vastu juhtima. Lõpuks võetud 2:0 võit viis Benfica ülimalt tasavägise liigatabeli tippu.

Tabeliseis: Benfica 36; Sporting 34; Porto 33.