Petra Kvitova peab publikule kurvalt lehvitama - tema Austraalia lahtised said otsa.Foto: AP/Scanpix
Tennis
13. jaanuar 2014, 11:38

Kvitova ja Errani langesid Austraalias juba avapäeval

Täna öösel said alguse Austraalia lahtiste põhiturniir ning naiste turniiril said kohe avaringis kaotuse kaks maailma esikümne mängijat.

Aasta esimene suure slämmi turniir sai stardi ja kohe ka lõpu nii maailma kuuendale tennisistile Petra Kvitovale kui seitsmendale asetusele Sara Erranile. Tšehhitar kaotas Tai tenniseneiule Luksika Kumkhumile (maailma 87.) kolmes setis 2:6, 6:1 ja 4:6 ning itaallanna jäi alla WTA tabeli 73. numbrile Julia Goergesile 3:6 2:6.

Asetatud naistest kaotasid kohe turniiri avapäeval ka 12. numbrit kandnud Roberta Vinci ning maailma 24. reket Jelena Vesnina, kes mõlemad jäid vastastele alla kahes setis.

Lisaks maitses kaotusekibedust ka Venus Williams, kes alistus 6:2, 4:6, 4:6 22. asetusega Jekaterina Makarovale.

Meeste turniiril langes asetatud mängijaist avapäeval konkurentsist sakslane Tommy Haas, kes jättis hispaanlase Guillermo Garcia-Lopezi vastu 5:7, 2:5 kaotusseisus olles matši pooleli.

Häid uudiseid on Austraaliast tuua aga soomlastele, sest Jarkko Nieminen mängis viiesetilise põnevuslahingu Iisraeli tennisisti Dudi Selaga ent pääses kõigest ehmatusega võites 3:6, 7:6, 6:7, 6:3 ja 6:3.

Kaia Kanepi astub platsile homme.