Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan poeg Romeriga.Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
13. jaanuar 2014, 18:46

Euroopa Jalgpalliliit: Eesti silmapaistvaim vutidünastia on Klavanid (4)

Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) vaevleb hetkel kerges uudistepõuas, sest jalgpalli eurosarjades jätkatakse mängudega alles veebruaris. Aga uudiseid on ju vaja toota! See tähendab, et ette on vaja võtta ajatud teemad – näiteks panna paika iga Euroopa jalgpalliriigi tugevaim jalgpallidünastia.

Just seda on UEFA kodulehekülg teinud. Alustades Gibraltarist ja San Marinost ning lõpetades Inglismaa ja Eestiga. Iga riigi puhul on välja valitud silmapaistvaim jalgpalliperekond.

Taanis valiti välja Laudrupid (isa Finn, pojad Brian ja Michael), Itaalias Maldinid (Cesare ja tema poeg Paolo), Venemaal Starostinid (vennad Nikolai, Aleksandr, Andrei ja Pjotr mängisid kõik 1930ndatel Moskva Spartakis).

Eestist valis uefa.com välja Klavanid: "Eesti rahvuskoondist on esindanud kaks põlvkonda Klavaneid. Poolkaitsja Dzintar pidas oma esimest koondisemängu 19-st 1993. aasta veebruaris 31aastasena. Tema poeg, kaitsja Ragnar, sammus tema jälgedes, kui kuulus esmalt sarnaselt isale Viljandi Tuleviku ja Tallinna Flora ridadesse.

2009. aastal AZ Alkmaariga Hollandi meistriks tulnud 28aastane Eesti rahvuskoondise praegune kapten mängib hetkel Saksamaa kõrgliigas FC Augsburgis ja loodab, et poeg Romer toob dünastiale jätku. "Kasvatan Romerit nagu minu isa mind kasvatas. Kavatsen teda suunata, aga mitte sundida. Esmalt peame selgeks tegema, kas Romer on vasaku- või paremajalgne!"."