Ragnar KlavanFoto: MATI HIIS
Jalgpall
13. jaanuar 2014, 21:22

OHOH! Ragnar Klavan jättis Ronaldo sootuks punktideta! (9)

Aasta parimale jalgpallurile antava auhinna Kuldse Jalgpalli ehk Ballon d'Or'i võitja selgub hääletusel, kus osalevad kõigi maailma jalgpalliriikide rahvuskoondise kaptenid ja peatreenerid, samuti igast riigist üks ajakirjanik.

Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani valikusse võitja Cristiano Ronaldo ei mahtunud. Klavan asetas esimeseks Franck Ribery, kelle vastu ta Bundesligas mängib, teiseks Lionel Messi ja kolmandaks Robin van Persie, kellega ta pidas 2013. aastal maha Eesti ja Hollandi MM-valikkohtumiste raames kaks lahingut maha pidas.

31. detsembrini Eesti koondise peatreeneri-ametit pidanud Tarmo Rüütli esikolmik oli aga täpselt selline nagu lõplik paremusjärjestus: esikohal Ronaldo, teisel Messi ja kolmandal Ribery.

Treenerite hääletusel koosnes nii Klavani kui ka Rüütli esikolmik Juppe Heynckesest (Müncheni Bayern) , Sir Alex Fergusonist (Manchester United) ja Arsene Wengerist (Arsenal). Klavani järjestus oli Heynckes, Ferguson, Wenger, Rüütlil aga Ferguson, Wenger, Heynckes.

Eesti jalgpalliajakirjanikke esindanud Aet Süvari esikolmikud: Messi, Ronaldo, Bastain Schweinsteiger ja Heynckes, Jürgen Klopp, Luiz Felipe Scolari.