Rocki peatreener Gert Kullamäe juhendamas Vincent Simpsonit.Foto: MARI LUUD
Korvpall
14. jaanuar 2014, 19:34

SUPER! Tartu Ülikool/Rock võttis Samaras Eurochallenge'i tiitlikaitsja vastu võidu! (4)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond alustas mänge tugevuselt kolmanda eurosarja Eurochallenge'i 16 parema meeskonna hulgas. I-grupis esimeses kohtumises võideti võõrsil tiitlikaitsjat Samara Krasnõje Krõljat lisaajal 75:74. Normaalaeg jäi viiki 68:68.

Rockil viskasid koguni viis meest kahekohalise punktisumma: Vilmantas Dilys 13, Timo Eichfuss 12, Gert Dorbek 11, Janar Talts ja Tanel Kurbas 10 punkti.

Samarale tõi Aaron Miles 24 silma, Viktor Keiru lisas 16 punkti. Lauavõitluses jäi Rock peale koguni 46:29, aga pallikaotusi tehti koguni 21 vastaste 8 vastu.

Nädala pärast mängib Rock kodus Antverpeni Giantsiga.

Mängu käik:

Lisaaeg:

Samara korvini ei jõua ja Rock võitis 75:74!

25 sekundit lõpuni, Rock ees 75:74 ja pall Samaral.

Gert Dorbek viib Rocki 75:74 juhtima.

3 minutit lõpuni ja Samara ees 72:70.

4. veerandaeg

Rock jätab Aaron Milesi korvi alla vabaks ja 68:68! Talts ei taba viimasel sekundil rasket viset ja tuleb lisaaeg.

Peciukevicius kaotab rünnakul palli ja nüüd on Samaral võimalus. 3 sekundit on aega ja Rockil on vead täis. Rock veel 68:66 ees.

Rock saab ka kaitses palli kätte ja 17 sekundit lõpuni. Pall Rockil.

48 sekundit lõpuni ja Dilys viib Rocki 68:66 ette.

2.30 lõpuni ja seis 64:64.

62:60 Rock ees! Nüüd on Tartu klubi kolmesed Taltsi ja Kurbase esituses tabama hakanud ja 4.34 enne mängu lõppu saadakse üle pika aja juhtima.

3. veerandaeg

Enne viimast veerandaega on seis 55:47 Samara kasuks. Rocki resultatiivseimad on Dorbek ja Dilys 9 punktiga, Samara suurim punktitooja on Aaron Miles, kellel on koos 14 punkti.

Vanameister Valmo Kriisa sopsas kaks kaugviset järjest ja Rock on suutnud vahe vähendada seitsmele punktile 47:54!

Rock on teist poolaega alustanud ebakindlalt ja taga ollakse juba 32:46. Kolmanda veerandaja lõpuni 7 minutit.

2. veerandaeg

Valus... poolaja viimasel sekundil sooritasid Samara mehed alley-oopi ja puhkepausiks on Rock taga 30:38. Dorbekult Rockile 6, Vilmantas Dilyselt ja Timo Eichfussilt 5 punkti. Samarale on Demetris Nichols ja Viktor Keiru toonud 9 punkti.

Samara on pidevalt mõne punktiga ees ja 5 minutit enne poolaega ollakse juhtimas 27:24. Positiivne on see, et Rockist pole kellelgi tehtud üle ühe isikliku vea.

1. veerandaeg

Veerandaja lõpuks on seis 17:17 viigis. Gert Dorbek on Rocki resultatiivseim 6 punktiga, Samarale on Demetris Nichols toonud 8 silma.

Samara suurim korvialune jõud Julian Wright ei saagi vigastuse tõttu täna kaasa teha, aga 215 cm pikkune Artjom Zabelin sekkus mängu, aga vaid kuueks sekundiks!

Esimese veerandaja lõpuni on kuus minutit ja kodumeeskond Samara on 10:8 ees. Gert Dorbek on Rockile toonud 6 punkti.

Enne mängu: Lisaks eurosarjale VTB Ühisliigas osalevat Samara klubi võib pidada teistest  grupikaaslastest (Antverpeni Giants ja Mediasi Gaz Metan - toim) tugevamaks, aga viimasel ajal pole kuigi hästi esinetud.

Uuel aastal on Ühisliigas peetud kaks kohtumist, 5. jaanuaril kaotati kodus Himkile 58:91 ja 9. jaanuaril väljas Ljubertsõ Triumphile 62:80. Kokku on Krasnõje Krõljal B-grupis 5 võitu ja 6 kaotust.

Eurochallenge'i põhiturniiril tuli Samara B-grupis 4 võidu ja 2 kaotusega türklaste Gaziantepi järel teiseks, Rock kogus mäletatavasti C-grupis sama palju võite-kaotusi, aga saadi esikoht.

Kui Rockil jääb eemale Joosep Toome, siis Samara seis on segasem. Suur äär Julian Wright (seni keskmiselt 16,2 punkti, 10,8 lauapalli ja 1,7 kulpi) ja tsenter Artjom Zabelin (9,3 punkti ja 4,3 lauapalli) pole viimaseid mänge vigastuse tõttu kaasa mänginud. Kas nad täna naasevad, pole teada.

Nädal tagasi lahkus tiimist tagamees Bracey Wright, kes leidis uueks sihtkohaks Iisraeli meistriliiga liidri Jeruusalemma Hapoeli. Seni oli ta olnud Krasnõje Krõlja suurim korvikütt 17,8 punktiga. Eile teatas klubi, et värbas 33aastase ja 207sentimeetrise poolaka Michal Ignerski, aga tänaseks ei tohiks ta veel kohale jõuda.

Nimekaid mehi on Samaral ka tervete hulgas, alustades kauaaegse Venemaa koondislase Anton Ponkrašovi, jätkates korduvalt NBAga flirtinud Demetris Nicholsi ja lõpetades soliidse mängujuhi Aaron Milesiga. Viimane on Eurochallenge'is 7,0 resultatiivse sööduga selle arvestuse parim.

Teine I-grupi matš kodus mängiva Antverpeni Giantsi ja rumeenlaste Gaz Metani vahel algab 21.30.