RAUDMEHED: Belgia profiklubi tulevikumehed, kellest peaksid sirguma võitjad (vasakult) – Anton Blohhin, Andrei Ljatskii, Kirill Kotšegarov, Kenneth van den Driessche, Hannes van de Moere, Sanne Swolfs, Hannes Cool. Foto: Flanderspro.be
Sport | Muud alad
14. jaanuar 2014, 07:00

Triatleet Kirill Kotšegarov liitus uue ja ambitsioonika Belgia klubiga

Eesti tulevikulootus pääses profiklubisse, mis tunnistab vaid võite (2)

Äsja loodud Belgia profiklubil pole veel nime, küll aga siht kodulehel selgelt kirja pandud: "Klubil on vaid üks eesmärk – võita raudmehe võistlusi!" Noorte ja paljulubavate atleetide tippuviimiseks loodud tiim võttis Kirill Kotšegaroviga ühendust ja tegi pakkumise liituda. Lähiajal sõlmitakse kolmeaastane leping.

Kui mõne ala puhul oleks 27aastast atleedist rääkides kohatu kasutada sõnu "noor" ja "tulevikulootus", siis triatloni, eriti veel ränkraske ja tavainimesele suisa hoomamatu raudmehe distantsi (ujumine 3,8 km, jalgrattasõit 180 km, jooks 42,2 km) juures saab määravaks eelkõige treeningmaht ja 27aastasel sportlasel ei saagi seda kogenumate meestega võrreldes ülearu palju olla.

Treeneriks Belgia legend

Kotšegarov kerkis triatlonihuviliste teadvusse juba 2009. aastal, kui võitis Florida Ironmani. Vaid üks sportlane oli temast nooremana raudmehe distantsil võidutsenud. Pole siis ime, et neljale Belgia tulevikumehele teistest riikidest tugevaid tiimikaaslasi otsinud profiklubi ujujana sportlasteed alustanud Kotšegaroviga ühendust võttis. Kolmeaastane leping, mis igal aastal üle vaadatakse, sõlmitakse lähipäevil.

"Klubi loodi noorte triatleetide eliiti viimiseks. Peale minu kuulub tiimi neli belglast, üks venelane ja ukrainlane. Minuga võeti ühendust ja tehti pakkumine päev enne Florida Ironmani," rääkis Kotšegarov, kes viis novembris Floridas kuuendaks tulles isikliku margi 8:09,03ni, Marko Alberti Eesti rekordist jäi puudu 45 sekundit.

Miks just sina? "Neid sportlasi, kes on sündinud 1986. aastal ja täispikal distantsil võistlevad, pole just palju," jäi Kotšegarov vastates tagasihoidlikuks.

Brugges baseeruv uus meeskond on tema sõnul üles ehitatud legendaarse belglase Luc van Lierde ümber – Hawaii Ironmani esimesest eurooplasest võitjast ja endisest maailmarekordimehest saab noorte sportlaste juhendaja ja mentor. "Mina töötan esialgu edasi Jüri Käeni plaanide järgi," täpsustas Kotšegarov plaane.

Rikkaks leping ei tee

Jaanuari lõpus sõidab ta mõneks ajaks harjutama Belgiasse, seejärel võetakse ühiselt ette kolmenädalane treeninglaager Hispaanias.

Profiks saamine ei tähenda rahalaeva randumist Eesti mehe sadamas.

"Kindlat palka ma saama ei hakka, pigem katavad nad kulutused," seletas Kotšegarov, kellel makstakse kinni reisid, elamised, lisaks saab ta kasutada tipptasemel varustust, võimalusel lähetab klubi võistlustele kaasa massööri.

Eesmärkide väljahõikamisel hoiab Kotšegarov madalat profiili, esimeseks sihiks on võimalikult varakult Hawaii Ironmanile kvalifitseeruda, et hiljem saaks muretult valmistuda. Kevadel lööb Kotšegarov USAs kaasa poolpikkadel distantsidel, mais tuleb starti täispikal võistlusel Lanzarotel.