Pärnu jalgpalli oli viimati meistriliigas esindatud 2008. aastal, kui seal mängis Pärnu JK Vaprus. Fotol kohtumine Nõmme Kalju ja Vapruse vahel.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
14. jaanuar 2014, 13:52

Jalgpalliliit toetab Pärnu kunstmurustaadioni renoveerimist 60 000 euroga (1)

Nädalavahetusel jalgpalliliidu (EJL) juhatuse koosolekul lisaks Tartu Tammeka probleemidele ka Pärnu jalgpalli olukorda ning tegeleti projektiga „Palli teine pool".

Pärnu jalgpalli olukord on teatavasti juba mõnda aega nukker. Eesti tippjalgpallurite üks viljakamaid kasvulavasid (Pärnust on sirgunud näiteks Marek Lemsalu, Indrek Zelinski, Raio Piiroja, Martin Vunk, Taavi Rähn, Sergei Zenjov ja paljud teised) oli meistriliigas viimati esindatud 2008. aastal.

2013. aastal mängis Pärnu Linnameeskond alles tugevuselt kolmandal liigaastmel ehk esiliiga B-s, kus saavutati teine koht ja tõusti esiliigasse. EJLi juhatuse käegakatsutavaim Pärnut puudutav otsus oli 60 000 eurose toetuse eraldamine sealse kunstmurustaadioni renoveerimiseks.

Pikemalt peatuti noortekoondislastele suunatud projektil „Palli teine pool", mille eesmärk on Eesti noormängijate vaimne arendamine. "Kui tehniline ja füüsiline võimekus tulevad trennist, siis unarusse ei tohi jätta ka jalgpallurite vaimset arengut, sest meie eesmärk on üles kasvatada võimalikult targad mängijad," selgitas vutiliidu infojuht Mihkel Uiboleht.

"Jalgpalliliidu poolt hakkab projekti juhtima Madis Birk koos mitme koolitajaga. Soovime noormängijad profikarjääriks võimalikult hästi ette valmistada, et nad oskaksid teha tarku valikuid," selgitas Uiboleht.