Svetlana Kuznetsova.Foto: AFP/SCANPIX
Tennis
14. jaanuar 2014, 15:07

Vene tipptennisist kirus Austraalia lahtiste korraldajaid: me ei mängi ellujäämise nimel

Naiste tennise maailma edetabelis 20. kohal asuv Svetlana Kuznetsova (Venemaa) kaotas täna öösel Austraalia lahtiste mesitrivõistluste esimeses ringis ukrainlannale Elina Svitolinale (WTA 47) kahes setis 3:6, 3:6 ja kritiseeris pärast seda turniiri korraldajaid.

"Ma arvan, et sellise ilmaga ei tohiks lasta kohtumisi pidada. Me ei mängi ju sellepärast, et vaadata, kes ellu jääb. See pole enam tennis, kui mängu ajal puhub tugev tuul, on väga kuum või hoopis väga külm," kirus ta Sport-Ekspressi vahendusel.

Teatavasti oli Melbourne'is täna kuni 43 kraadi sooja. Väidetavalt ei tahtnud korraldajad matše ära jätta sellepärast, et muidu oleksid nad kandnud suuri rahalisi kahjusid.

"Raha on tennist alati mõjutanud. Muidu oleks meie kalender lühem ja mängijate karjäär oleks pikem. Vaatan, et jalgpallurid saavad kaks-kolm kuud puhata. Minul on ainult kaks nädalat vaba aega ja nii aastast-aastasse," rääkis 28aastane Kuznetsova, kes on karjääri jooksul kahel korral triumfeerinud ka Suure slämmi turniiridel.