Sander Rätsep.Foto: fivb.org
Võrkpall
15. jaanuar 2014, 12:50

TTÜ värbab tugevat väliseestlast! Treener: "Talendid koju!" (2)

Tänaseni on võimalik Balti võrkpalliliigas osalevatel meeskondadel teha täiendavaid ülesandmisi. Kui teised Eesti tugevamad klubid ilmselt kedagi oma nimekirja ei lisa, siis tiitlikaitsja TTÜ on leidnud ühe väga põneva mehe, kel nimeks Sander Rätsep.

"Toome talendid koju!" muheles TTÜ juhendaja Janis Sirelpuu, kelle sõnul on Rätsepal nii Eesti kui Kanada pass. 25aastane ja 195sentimeetrine Rätsep saabus Eestisse üleeile. Esialgu mullu Austrias pallinud mehega lepingut sõlmitud pole, kuid ülesandmine tehakse kindlasti ja Sirelpuu, kes võrdleb väliseestlast kuju ja tüübi poolest Keith Pupartiga, on tema teenetest huvitatud: "Minule see kuju meeldib. Abi oleks temast küll."

Kaheaastaselt vanematega Eestist lahkunud Rätsep on esindanud oma uue kodumaa Kanada koondist, kuid mitte olulisematel turniiridel. 2011. aastal esindas ta Kanadat Pan-Ameerika mängudel ja tõi näiteks kaotusega lõppenud 5.-6. koha kohtumises USA vastu 14 punkti. Kui aga Kanada A-koondis samal aastal Eestis käis ja meie esinduse selgelt üle mängis, siis Rätsep rahvusmeeskonda ei kuulunud.

Mis keeles Rätsepaga treeningul suhtlete? "Ta ise palus, et räägiksime eesti keeles. Ise räägib ta meiega inglise keeles," märkis Sirelpuu, et varases nooruses Eestist lahkunud võrkpallur tahab oma keeleoskusi täiendada.